elso

ujrakezdek

ujrakezdek

Bemutatom Anthony Bourdin-t

2016. február 07. - littke

Szeretek utazni és jó dolgokat enni. Szabad időnkben, amikor csak tehetjük, utazunk, és ott jókat eszünk. Főzni is szeretek, sok szokást megfigyelek, és amit lehet, otthon reprodukálok.

Nem csoda hogy a TV utazás sorozatok közöl Anthony Bourdin a kedvencem, aki legutóbbi TV sorozatával, ezúttal CNN-en, (címe: Anthony Bourdin Parts Unkown) arat sikert.

Itt Észak Amerikában, késő este, a hétvégeken sugározzák. Talán Magyarországon is vehető, tudom, a valamikori komikus Michael Palin (anno a Monty Python Flying Circus sorozat neves szereplője) utazás sorozatát, szintén kedvencem, szinkronizálták.

Anthony Bourdin epizódjai tele vannak a helyi emberek ételeivel, de ugyanakkor magát az országot, a várost is bemutatja, és nagyon ritkán, kis politikai kritikát is belekever. Magyarországról is készített egy epizódot, lásd a posztom végén mellékelt videót.

Cook Anthony Bourdain 2014 (cropped)

Anthony Bourdin, New Jersey államában nőtt fel és séfnek tanult ki. Egy idő múlva lett egy jó nevű étterme is, Manhattanben, a neve: Brasserie Les Halles, de ezzel nem volt megelégedve. Írt egy könyvet az éttermi konyhák belső titkairól, (Kitchen Confidential, Adventures in the Culinary Underbelly) és ottani kíméletlen hajtásról. A könyv bestseller lett.

Ezek után kezdte el TV sorozatait. Először, 2002-ben a Food Network-ön, a Cook’s Tour. Ezt követte a Travel Network-ön, 2005-12 között, az Anthony Bourdin, No Reservations sorozat, majd 2013-ban, a fent már említett CNN sorozat.

Cook les halles

Mint valamikori séf, étel ügyekben nagy tudású. Add hozzá remek humor érzékét, valamint azt, hogy nem finnyás, mindent meg kóstol, semmit sem utasít vissza, és imád új dolgokat felfedezni. Az már csak bonusz, hogy nagyszerűen tud társalogni.

Az epizódok sémája, hogy egy helybeli nevezetesebb emberrel utazik, aki bemutatja az országot. Eközben jókat esznek azt ottani népszerű éttermekben, kifőzdékben.

Kell ennél jobb foglalkozás?

 

PS

Mellékelem a Magyarországról szóló videókat:

1/ Anthony Bourdin-tól

 

2/ Ez meg Michael Palin-tól

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fressstart.blog.hu/api/trackback/id/tr298368790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Solide 2016.02.08. 08:40:51

Nem tudtam pontosan beazonosítani, talán Disznótoros? Van ilyen névvel két vagy három üzletből álló lánc, ahol tényleg nagyon jó dolgokat lehet ott, frissen sütve kapni. De, sajnos a legtöbb hentesnél azért már réges-régen nem helyben készül a hurka, kolbász.

Kincse- 2016.02.08. 09:42:23

Mintha a magyarokra ez lenne jellemző, a disznótoros, hurka-kolbász?
Pont a hétvégén kaptunk egyik ismerősünktől kóstolót.
"Kóstoló", így mondják a disznóvágás finomságait ajándékba küldő csomagot, amiben hurka, kolbász, és egy kis pecsenyehús van, és egy kis csomag frissensült töpörtyű.

littke 2016.02.08. 14:04:57

@Solide: Igen gondolom tudni kell hol vegye a dt. az ember. Nekünk anno Bőnyrétalapról @Kincse-: hoztak, egyszer egy évben, sváb paraszt ismerősünktől.
A falusi disznótoros az az igazi. Csakis télen.

littke 2016.02.08. 14:06:27

@Kincse-: Lásd solidenak írottakat. A falusi disznóvágás az igazi. Gondolom nemcsak a magyarokra jellemző.

Kincse- 2016.02.08. 14:44:57

@littke:
Kíváncsi lennék, a környező országokban milyen disznóvágási hagyomány van.

Solide 2016.02.08. 15:49:46

@Kincse-: Erre most így kapásból nem tudnék válaszolni, de van egy másik történetem, ami - azt hiszem legalábbis - rávilágíthat. Bécsben voltam munkaügyben, nemzetközi találkozón. Este elvittek minket vacsorázni, és az asztalnál ugyanúgy nemzetközi társaság ült: cseh. szlovák, lengyel, angol, francia és talán még olasz kolléga is volt. A vendéglátónk elbüszkélkedett vele, hogy igazi bécsi szeletet eszünk, ez unikum, ezt más országok konyhája nem ismeri. Csak a magyar - tettem hozzá. Meg a szlovák, és a cseh - egészített ki a két kolléga. Ugyanezt eljátszottuk az apfelstrudelnél is! :)))

littke 2016.02.08. 15:53:15

@Kincse-: ja szerintem hasonló hagyományok vannak. Jó hogy ezek egy rész egykor magyar volt....de a disznótartás, hogy télen semmi sem romlik, hogy semmit sem dobunk ki, közösen jellemzó Európa nagy területére. És ezek állnak a diszótoros-sisznó ölés hagyomány mögött.

Kincse- 2016.02.08. 16:40:57

@Solide:
ó, rétesben is utazik a szomszéd?
Szegeden nagy hagyománya van, A Capella cukrászda mellet is van rétesüzlet, de a fesztiválok elmaradhatatlan kínálata a sokféle rétes. Márpedig Szeged kifogyhatatlan a fesztiválokból, bor-, pálinka- nyári színházi fesztivál, stb.

Kincse- 2016.02.08. 16:48:20

@littke:
a testvéreim és rokonaim szokása volt régen, hogy a téli időben beosztották hol legyen a disznóvágás, és így ellátták a családot friss disznótorossal, főleg a ünnepek körüli időben.
Szép idők voltak, többet találkozott a rokonság ilyen alkalmakkor. A disznótoros vacsorán a gyerekek is élvezték a nagy családot, és a sok finomságot, mert olyankor sütemények, befőttek bőven kerültek az asztalra.
süti beállítások módosítása