elso

ujrakezdek

ujrakezdek

Achtung

1970. január 01. - littke

Kedves német barátaim. Vigyázzatok! Úgy érzem, hogy az elmúlt évek sikere a fejetekbe ment.

Kedves német barátaim. Vigyázzatok! Úgy érzem, hogy az elmúlt évek sikere a fejetekbe ment.

Igen, én írom, a senki little, Kanadából. Az utóbbi időben aggodalommal nézem, mi történik veletek. Hogyan indultatok el egy olyan útra, ami szerintem könnyen véget vehet a jóléteteknek, ami persze az egész Európára is ki fog hatni.

Három dolog aggaszt:

Az első a Görögországi helyzet ahol az eladósodott görögök ellen egy kemény álláspontot képviseltetek, és ez persze a hivatalos álláspontja lett az EU -nek. Ezek szerint a görögökre még sokáig nehéz idők fognak járni, főleg felelőtlen adósságuk, további törlesztése miatt, ami az országot, mint egy ólomsúly, hosszú évekig le fogja terhelni.


Egyetértek abban, hogy a görög modus operandi reformra érett volt. Az állami szerepeket le kellett csökkenteni, a magánvállalkozásokat megerősíteni. Az EU-ban is kiugróan kedvezményes nyugdíjrendszert meg kellett változtatni, és az állami fizetéseket/juttatásokat le kell csökkenteni valamint az adóztatást meg kell követelni, a csalásokat keményen kell a jövőben büntetni.

De ha a múlt adósságának törlesztése az országot hosszú ideig nyomorba tartja, változás nem lesz.

A kapitalizmusban, végső helyzetben, van mód az adóság elfelejtésére, azaz „leírására”, ami persze a jövőben nagyobb megfigyelést eredményez, hogy a felelőtlen kölcsönzés meg ne ismétlődjön.

Nem ezt kellene behozni? Nem kellene a múlt megismétlődését megakadályozni, anélkül hogy a jövőt nehézzé tennénk?

A második a menekült kérdés. Nap, mint nap nézem a menekült áradatot, emberek tömegét, akik hallották Merkel asszony ma már nevezetes hívását, mint Odisszeusz a szirénekét, miszerint Németország minden szíriai menekültet be fog fogadni! Valami 800 ezerről volt szó. Persze mindez nagyon dicséretes, csak azért is, mert Németország ténylegesen nem vett rész abban a folyamatban, ami a mai állapotokat eredményezte. Nem pénzelte se ezt se azt, nem bombázott senkit.


Tudom jó érzés jót tenni, és így a világ szemében, ha egy ideig is, tündökölni.

Na, de a szerencsétlen emberek meg is indultak. Nemcsak szíriaiak, de afgánok, és irakiak, és mások. Jönnek aggastyánok, meg fiatal leányok tolókocsikban, álmukkal…. „én békében akarok élni, én egyetemre fogok járni, én orvos leszek”. „Németországba akarok menni, ott tanulni/dolgozni.”

A többségük meg izmos fiatalemberek, akik mondják, később, ha megélhetést találtak, családjukat vagy falubeli kedvesüket ki akarják majd hozni. A kulcs itt: ha majd megélhetést találnak! De fognak-e? És mi van, ha nem találnak? Mi lesz, ha nincs elég munka, ha a német nép, a német adófizetők, mert mindez pénzbe fog kerülni, nagyon sokba, nem lesz megértő, mi lesz, ha elegük lesz ebből? Mi lesz, ha a szám nem 800 ezer lesz, de annak sokszorosa? Mi lesz veled? Mi lesz a te örökséged kedves Merkel?

Hogyan fogjátok ezt az ember özönt leállítani? Mi lesz, ha ezek az emberek, számításukat meg nem találván, csalódnak? Megunják, hogy a lágerekben ingyen élnek és változást akarnak?

A harmadik oka aggodalmamnak a VW botrány.

Ennek komoly következménye lesz. A német autók hosszú évek során felépített jó híréréről van szó. De nem csak erről. Ha a német kocsikból kevesebbet vesznek, kevesebb munkásra lesz szükség. Ne kelljen, hogy elragozzam a lehetséges következményeket. Hogy a milliárdos kártérítéseket meg se említsem.

Botrányos és nagyon kiábrándító. Nem tudom, talán bennem van a hiba, de tőletek németektől azért többet vártam.


Lelki szemeim előtt van a VW kutatómérnök, a fiatal szoftver zseni a jó fizetésével, amint főnökének elmondja mire képes ez az új szoftver. Amikor érzi, hogy kocsit ellenőrzik…. hát így működik, amikor meg te hajtod a kocsit… akkor úgy. Így átmegyünk a vizsgán, mondja, de mivel ez kedvezőtlen az üzemanyag fogyasztásra és a motor teljesítményére… amint a tulaj az autót átveszi, a motor másképpen fog működni. Wunderbar. Persze a légszennyezés megugrik, na de oda se neki!

És ezt halván a főnök ahelyett, hogy a fiatal zsenit farba rúgná, elgondolkozik, és az ötletet elfogadtatja a felső vezetőséggel. És a szoftvert a kocsikba beépítik. A bonuszt zsebre vágják, vállveregetés, jó sör munka után. Gesundheit!

Talán kikapcsolódni vakációra mennek egy gyönyörű görög szigetre. Miért is ne…manapság nagyon olcsó! Csak azok a fránya menekültek ne jönnének.

A bejegyzés trackback címe:

https://fressstart.blog.hu/api/trackback/id/tr758269562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

349780 1970.01.01. 01:00:00

https://www.youtube.com/watch?t=7&v=GeCX9ifQ7ZM Valakinek jól jött, hogy leértékelje a VW árfolyamát.

23353 1970.01.01. 01:00:00

re 1. Hivatlan (látogató) 2015. 09. 24. 9:33 Kedves virág et. ez a videó ha nem haragszik teljesen negatív beállítottságó a bevándolrlók ellen. Mint ilyen nem mérvadó. Nem vitás ahol nagy a tömeg ahol a WC-k stb. száma nem megfelelő ocsmány állapotok keletkeznek, mert hát hova menjenek megkönnyebbülni. Az meg hogy egy se beszél más nyelveket, stb., tanuság arra hogy az szerző hozzáállása negatív. Sajnálom ha ön ilyen híreket néz, a tömeg persze ijesztő lehet ha olyannak írjuk le amilyen,.

349780 1970.01.01. 01:00:00

Lehet, hogy én is nagatív beállítottságú vagyok, mert a lányom zokogva hívott fel a belvárosból, alkonyat környékén, hogy követik...és bemenekült egy boltba.... Lehet, hogy túldimenzionálta a dolgot....mint a II. János Pál pápa téren egy iskolatársa, aki csak a véletlenül arra járó rendőr-járőrnek köszönhette, hogy kimenekült a migránsok karmai közül..... mint ilyen, egyik eset sem mérvadó....???

23353 1970.01.01. 01:00:00

re 3. Hivatlan (látogató) 2015. 09. 24. 10:12 A lányát migráns követte? A migránsok többségére ez jellemző lenne?. Ilyen viselkedésre mások is képesek..... De én nem akarom az ön nézetét megváltoztatni. Ez az özön nem jó, meg kellene állítani, remélem ebben egyetlértünk.

349780 1970.01.01. 01:00:00

Az Erkel színházból hazainduló balettáncost bizonyosan a migránsok fogták meg, akik a rendőr megjelenésére elengedték, és elszaladtak. Lehet, hogy a társai érzékenyebbek azóta a dologra. Már nem csak az Opera-környéki cigány prostik jelentenek problémát nekik, akik konkurenciának nézik őket, és le tudják amortizálni a harisnyájukat, a frizurájukat a megjelenésüket......

349780 1970.01.01. 01:00:00

http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/betiltottak-a-miniszoknyat-a-menekultek-miatt-2399499 http://cikkek.soti.ca/immigrant-rape-wave-in-sweden.html

178873 1970.01.01. 01:00:00

Mindig a francia kocsik híve voltam - ezt itt most nem vitatárgyként említem, ismerem Hívatlan Virág elvtárs és mások véleményét a kérdésben -, de tényszerűen a VW-nél egyetlen motortípussal, a 2 literes dízellel csinálták ezt meg, miközben az utóbbi időben a turbófeltöltős benzinesek mind műszaki paraméterekben, mind fogyasztásban drasztikusan javultak, és még a németeknél is kezdett ebbe az irányba tolódni az eladás.

337519 1970.01.01. 01:00:00

Szia, little! Lakva ismerjük meg egymást. +++

23353 1970.01.01. 01:00:00

Re solide A nemet kocsiknak itt nagyon Jo a hire. A Francis kocsik nem kaphatoak, valamikor igen, de elb...tak, meet sokszor lerobbantak, es a service nem volt Jo. Re nyirfa Hello

336586 1970.01.01. 01:00:00

4. little (szerkesztő) 2015. 09. 24. 10:21 Müszaki ember létedre, hogyan írhatsz le ilyen logikátlan dolgot? Nem kell, hogy jellemzö legyen egy rossz tulajdonság a migránsoknál ahhoz, hogy nagyon sok migránsból sokan csináljanak disznóságot. Jobb lenne, ha nem az érzelmeid szerint irogatnál, más kérdésekbenis.

23353 1970.01.01. 01:00:00

re 9. napos 2015. 09. 24. 13:49 Kedves napos azt próbáltam válaszolni V. et-nak, hogy minden nációban vannak, kétes alakok, bűnözők. És ha minden nációt ezen az alapon itélünk akkor, rossz úton járunk. Tudom, neked mindig kifogásod van írásaimmal, nem lep meg hogy ez sem tetszett. Mintha olvastam volna másutt kommentedet, hogy VW az US "összeesküvés" áldozata lett....

338311 1970.01.01. 01:00:00

Amellett, hogy az itteni hírekben a napi, vagy a heti gyilkosságok egyikét halljuk, Little által felsorolt 3 esemény ma a fő téma ebben a világban. Igaz, az emigránsok kérdésében néha két három napos csúszásokkal említik meg egy-két mondatban, amit az előző napokban kellett volna lehozni, mert akkor történt, de meglepően kevertek a dolgok, ha az ember az európai televíziókat hallja, vagy a híreket is olvassa. A VW esete nem lehet olyan egyedül álló, bár kétségtelenül egy szeplő, de talán nincs olyan márka, amiből mostanában az itteni piacokon legalább egy pár százezert vissza nem hívtak volna, mert amúgy a minőségi ellenőrzésen a kibocsájtás előtt átmentek, a végén milliókat kötöttek rájuk, már mint a javításra. Persze más kérdés, ha manipulálnak, és nem sok különbség van az előzetes vagy az utólagos szándék között, hiszen Toyotánál is voltak már ilyen gyártási problémák, amiről hallgattak, meg is lettek büntetve. Célországba bevándorolni ilyen sokan, mintha hiányozna a józan ítélet, hogy ekkora tömeg számára ott megélhetés lesz. De más problémák is felmerülnek, itt van egy érdekes, angol fejtegetés, bár gondolom a megvalósulástól igen messze van, nem megy ez nemzetállamok között. http://www.bbc.com/news/uk-politics-18519395

23353 1970.01.01. 01:00:00

re 11. BundiB 2015. 09. 24. 15:07 A VW eset szerintem más. Itt nem egy hibát találtak amit vissza kellett hívni, mégcsak nem is egy olyan hiba amit elakartak titkolni. Itt az történt hogy csalást terveztek be az autóba, hogy a kipuffogó gáz analizis vizsgán a kocsi át tudjon menni, de normális hsználatban a kocsi másképpen müködött, nem a szabályoknak megfelelően. Ez a tudatos csalás, a környezet kárára, még tudtommal elő nem fordult. A link érdekes.

338311 1970.01.01. 01:00:00

Persze, említettem, ... ha manipulálnak..., de a gépkocsikban gyártási hibától származó problémákat is rendszerint valamilyen vizsgálat, néha haláleset hozza napvilágra. Elég gyakori.

44711 1970.01.01. 01:00:00

Little, most az a helyzet, hogy egyetértek Veled ebben a három kérdésben.Igaz, hapsi nem véletlenül említette , hogy tökéletes pillanatban érkezett a bejelentés, amikor a németek váltani akartak migráns ügyben. Nem tartom valószínűtlennek, hogy a kettőnek köze van egymáshoz és egy jó időpontra tartalékolták az ügyet, sőt azt sem, hogy maga az ügy sem ilyen egyszerű, csak mindenkit sakkban tart valami. Ki tudja. Bár az is lehet, hogy tényleg ennyire egyszerű az egész, ahogyan leírták. Migráns kérdésben viszont Virág elvtárssal értek egyet. Ezek az emberek hódítókként érkeztek, úgy is viselkedtek.

23353 1970.01.01. 01:00:00

re 14. Cuba Libre c.C. 2015. 09. 24. 15:4 Nem kell mindig összeesküvést látni mindenben. "Hódiítóként...". Viccelsz. Ezel szerencsétlen emberek. re 13. BundiB 2015. 09. 24. 15:37 Igaz sok visszahívás halálos balesetekkel kapcsolatos, ez meg nem. De mégis, mert itt tudatos félrevezetésről van szó, ez komolyabb, és többe fog kerülni. Más az hogy hibát követsz el, és annak következménye lesz....más az hogy csalást építesz be a járműbe.
süti beállítások módosítása