elso

ujrakezdek

ujrakezdek

Meleg van.

1970. január 01. - littke

Tudom nagy a meleg. De nem az időjárásról, hanem egy nagyon kényes témáról írok. Egy posztot a melegekről. Nem mintha szakértő lennék. Ugyan ha vissza gondolok, annak idején nagyon régen, ehemmm….,játszottam papást-mamást és hát, öhömmm….,de hagyjuk ezt, informálva gyerekkorban egyikünk sem volt.

Tudom nagy a meleg. De nem az időjárásról, hanem egy nagyon kényes témáról írok. Egy posztot a melegekről. Nem mintha szakértő lennék. Ugyan ha vissza gondolok, annak idején nagyon régen, ehemmm….,játszottam papást-mamást és hát, öhömmm….,de hagyjuk ezt, informálva gyerekkorban egyikünk sem volt.

Úgy látszik óhazámban és attól keletre, (de olykor itt Kanadában is, ugyan kevésbé gyakran és jobbára csak a vallásosak között), ez a jelenség, a melegek, úgy van elkönyvelve, ami ellen a polgároknak fel kell lépni, mert szerintük, mint a futótűz, el fog terjedni, és egyébként is, ettől függetlenül, maga a család institúciója veszélyben van.

Hogy a család intézménye nem erősödik, azzal egyet értek. De ezért a melegek lennének a felelősek? Én nem hiszem. Az okokat inkább a női egyenjogúság erősödésében, a fogamzás gátlás elterjedésében keresném. Hozzájárul mindehhez, a vallásosság hanyatlása, a válások megkönnyítése, az együttélés és a férj nélküli anyák társadalmi elfogadása, legalább is a fejlett világban. A melegek egy része éppenhogy házasodni akar!


A magukat haladóbbnak tekintők meg úgy vélekedhetnek, hogy melegnek lenni nem bűn, hagyni kell őket. Na de hogy házasodjanak, katonáskodjanak, ne adj Isten, cserkészeket vezessenek….és...horrible diktum...örökbe fogadjanak árvákat, avagy saját gyerekeiket neveljék….ott meg kell húzni a határt!

Miért nem tudnak maguk között maradni, mondják, amúgy „out of sight”? Csináljanak a házukban, amit akarnak. De hogy pont az ellenkezőjére vetemedjenek, és évente egyszer, ordináré módra felvonuljanak, fél pucéron magukra figyelmet hívjanak....az már sok! Mi lehet ennek a célja, ha nem mások megbotránkoztatása? És hogy filmeken manapság már csókolódznak…brrrr...hova jutott ez a világ? O tempora, o mores!

De abbahagyom gúnyolódásomat, térjünk az én megfigyeléseimre. Itt az utcánkon, közel a belvároshoz, az utcánk hossza 300 méter, tudok egypár melegről. Az egyik meleg pár, vagy tíz éve pont mellettünk lakik, a másik pár srégen szemben lakott, nemrégen elköltöztek. És van egy valaki, aki pár házzal lejjebb lakik, nem nős, nőket nála nem láttam, de férfiakat néha, szóval…érted...gyanús. Nemde?

Utcánkon akad kisgyermekes család, a mi két fiunk is itt nőtt fel, 15 és 13 éves koruktól, amíg a maguk lábára nem álltak. Fejünkbe meg se fordult, hogy a melegek őket elcsábíthatják, nem hiszem, hogy veszélyben lettek volna, mint ahogy jómagam sem terveztem, becsszó, egyetlen utcánk béli csinos fiatal leányt megejteni. Pedig nap mint nap látok nem egy szemrevalót...

A melegek a szomszédságba beleolvadnak. Van egy, aki imád pletykálni. Tőle megtudhatod, hol mi történik, a Smith-ék nyaralni vannak, a Brown-ék válófélben, és így tovább. Sok a meleg barátjuk, látszólag, ha elutaznak, bőven akad, aki a házuk után néz, és kutyájukat magához veszi. Vad bulikat nem tartanak, nem meztelenkednek, de még nyiltan nem is fogdossák egymást, igaz a heterókat sem láttam itt így cselekedni. Mondom semmi probléma.

Tényleg meg kell kérdőjelezni azt a gondolkodást, ami ezektől az emberektől azokat a jogokat meg akarja tagadni, amit mi "heterók" készpénznek veszünk:

1/ Ha egyikünk meghal, a másik a nyugdíjából részesedik.

2/ Ha nem lenne gyerekünk, és úgy találtatik, hogy a háztartásunk alkalmas örökbe fogadásra, akkor reményünk lehet…

3/ Ha elválunk, mert egyikünk meleggé vált, gyerekeink hova ítélésében ez szerepet nem játszik.

Miért lenne ez egy probléma?

Befejezésül röviden megemlítem egy nem olyan régen kiadott neves kínai író könyvének címadó novelláját. Az író Ha Jin, a könyv címe The Bridegroom, azaz a Vőlegény. A történetek mind Kínában, a 60-70-es években játszódnak, és komikusak, de ugyanakkor, szomorúak. Azok, akik a rendszerváltozás elötti időkkel ismerősek, sok történet nem idegen.

Ha Jin, A vőlegény

A Vőlegény főszereplője, egy homokos fiatalember, aki főnöke kissé félkegyelmű leányát veszi feleségül, melegségét titkolni akarván. Az asszonyka nem hiányolja a szexet, és így ketten, a maguk módján, egy ideig boldogok. De hamarosan mások mégis kiderítik, hogy mi a férfi, és hogy, „megcsalja”.

Kínában ezt akkoriban vagy bűnnek, vagy betegségnek tekintették és a főszereplőt szanatóriumba küldik. Itt, mint valami elmebajosat, elektrosokkal próbálják, gyógyítani. De orvosa, aki fevilágosult, hamarosan bevallja neki, hogy erre nincsen kúra, nincsen gyógyszer.

Az orvos próbálja titokban segíteni, hogy kikerülhessen onnan, vissza egy ellenséges világba.

A bejegyzés trackback címe:

https://fressstart.blog.hu/api/trackback/id/tr988269546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

320591 1970.01.01. 01:00:00

Erről a kérdésről így, ahogy te beszélsz érdemes, érdekes beszélni... De amikor politikai eszközként használják, akkor nagyon nem tetszik! +++

maxval 1970.01.01. 01:00:00

A keresztény álláspont világos. Ez egy súlyos betegség és bűn. Ezentúl mindenkinek joga van a bűnt választania, Isten szabad akaratot adott mindenkinek. Ami viszont a homoklobbi társadalmi agresszióját illeti, ellen kell állnunk. S ha veszítünk is, akkor sem fogadjuk el az állami döntést.

301782 1970.01.01. 01:00:00

Úgy gondolom, még egy darabig "örökzöldnek" számít ez a téma, aztán szép csendben elfelejtjük a melegeken szörnyülködést...remélem ükunokáink már érteni sem fogják, mi a bánat bajuk volt anno a 21. század elején némelyeknek ezzel?

337909 1970.01.01. 01:00:00

maxi kedves, a keresztény álláspontot nagy ívben .... Onan is inkább az őrgelyukba, azt ha az ürge nem nyalja, hanem megharapja ? Jozef is a hülye a Putifárnéval. Na?

23353 1970.01.01. 01:00:00

re 1. Quick 2015. 08. 15. 5:55 Köszi. Igen, erős lobbijuk, van, egyenlőséget akarnak. re 2. maxval (látogató) 2015. 08. 15. 6:01 Látom te az akkori kinai állásponton maradtál. Gallileó bűnét is megbocsájtották, pár éve. De én a jogra gondolok, joga van mindenkinek azt a vallást követni amelyiket akarja, és abban hinni amit akar.

23353 1970.01.01. 01:00:00

re 4. Csokifalat 2015. 08. 15. 6:21 +

23353 1970.01.01. 01:00:00

re 3. Valika 2015. 08. 15. 6:16 Pontosan.

60145 1970.01.01. 01:00:00

Túl sok van ebben a posztban. Ami számomra döntő: azt zavarosan írod. Nem hiszem, hogy szándékos, de egyáltalán nem véletlen: "2/ Ha nem lenne gyerekünk, és úgy találtatik, hogy a háztartásunk alkalmas örökbe fogadásra, akkor reményünk lehet…avagy ha elváltunk volna, mert egyikünk meleggé vált, a gyerekeink hova ítélése nem a szexuális preferencia alapján lenne eldöntve." Magyarországon az elvált apa nem lehet szülő, még a közös felügyelet jogát is megtagadják tőle. De ehhez semmi köze a mai meleg-divathoz. Legfeljebb több feminin nevelődik...

23353 1970.01.01. 01:00:00

re 8. Atlasz 2015. 08. 15. 6:34 Amit mondani akartam hogy a nemi orientálódásnak, nem szabadna tényezőként szerepelnie a gyerekek örökbefogadásában, avagy válásnál, a gyerek hova itélésénél.

44711 1970.01.01. 01:00:00

Little, nem a részletekben szeretnék elveszni, de meleggé szerintem nem "közben" válnak, vagy annak születnek vagy nem lesznek azok. Az örökléssel és egyéb jogi ügyekkel, mint pl. a gyámsággal / ha szükséges lesz/ sincs semmi bajom. Felőlem köthetnek államilag garantált civiljogi szerződést is. De házasság csak egy nő és egy férfi között lehetséges. Ahogyan a szemük világát vesztett emberek sem formálhatnak jogot arra, hogy államilag garantált önálló mesterlövészeknek mondhassák magukat. S ez nem csak formalitás. Ez egy olyan fontos elvi küszöb, aminek önmagánál százszor több üzenete van. Nem véletlenül szoktam mondani, hogy amennyiben egy küszöböt átlépünk, jöhet a következő: házasodhassunk majmokkal, a pedofilok pedig kiskorúakkal. Az erőszakolóknak pedig járjon heti két szűzlány ! Ha egy szexuális orientációból engedünk, akkor a többinek is engedni kell. De abban Quicknek igaza van, hogy végre egy liberális hangnem, amely alapján erről lehet beszélgetni.

23353 1970.01.01. 01:00:00

re 10. Cuba Libre c.C. 2015. 08. 15. 16:00 Kedves Cuba, te ezt túlzásba viszed, nem kellene. Házasodás a mai fogalomában egy (remélhetőleg életre szóló) szerződés/fogadalom, a régi felfogás szerint férfi és nő, de a mai, nyugati felfogás szerint, két ember között. Persze van korhatár is. A férfi avagy/és nő is lehet meddő, és akkor nem lehet házasodni? Szemantikán akadsz fel, minek a majmokat, stb. ide keverni? Miért "alacsonyítaná" ez le a h. intézményét? Gyerekek pedig születnek ma házasságban belül és egyre több azon kívűl, miért is kellene egy házasságon kívül születettnek magát kissebbnek éreznie, mint nem régen? A világ változik, egyre befogadóbbak leszünk ahol ezt megtehetjük. Ez erre egy jó példa.

23353 1970.01.01. 01:00:00

re 12. rodosto1 2015. 08. 15. 19:36 hello

60145 1970.01.01. 01:00:00

9. little: Köszönöm. 11. little: Sok minden előfordul az emberi világban, de az nem ok arra hogy sok mindent törvényesítsenek. Liberális emberként visszautasítom, hogy egy gyermek szabadságát törvényesen korlátozni lehessen két felnőtt ember szenvedélye miatt. A példaadás a legfontosabb nevelési tényező, és a család adja a gyermek számára a legfontosabb mintát. Ez ellen nem tud a gyermek védekezni, kiszolgáltatott. Nem az lesz belőle, aki lehetne, hanem amilyenné a családi környezet alakítja. Ezért illiberális az egyneműek házassága. A gyermeken kívül a bejegyzett élettársi kapcsolat minden mást biztosít számukra.

44711 1970.01.01. 01:00:00

11.Kedves Little ! Azért nem merném egyszerűen "nyugati felfogásnak" minősíteni a homo-házasság igenlését. Van néhány "nyugati" ismerősöm, akik ezt hasonlóan látják, sőt pártok, kormányok és társadalmak is, sőt az is nézőpont kérdése, hol a Nyugat, mert néha csak egy Óceán választ el Tőled és Te vagy a messzi Keleten....:-) Arról nem is beszélve, hogy aki ezt nem tartja helyesnek, az "keleti felfogású"...:-)..? Különben Atlasz finomabb szavakkal, de leírta a lényeget.Olyan jól összefoglalta, hogy nem is kell kiegészíteni semmivel.

23353 1970.01.01. 01:00:00

re 14. Atlasz 2015. 08. 16. 1:14 Említettem nem vagyok szakértő. A gyerekre a családi környezete tényleg nagyon is hat. hogy ez a melegeknél alábbvalóbb lenne mint azoknál akik nem melegek, az a te nézőpontod, ami persze a probléma. A gyerekből meleget nevelni nem lehet, nem is akarnak, ez egy olyan dolog ami születéssel jön, azaz vszeg genetikus. re 15. Cuba Libre c.C. 2015. 08. 16. 5:04 Lásd válaszom Atlasznak. Szeretjük vagy sem, kelet vagy nyugat ez manapság egy olyan dolog ami itt fog maradni. Házasodhatnak, egyenlő a joguk. Mint anno a szinesek, nők és sorolhatnám egyenjogúsága és befogása, hasonló ellenkezésbe ütközött és még ma is találünk országokat és gondolkozást ami nem változott.

60145 1970.01.01. 01:00:00

16. little: Az alábbvalóságot Te adtad a számba, én soha nem gondoltam és írtam ilyesmit. Az pedig, hogy a gyerekre mindenféle környezeti minta hat, kivéve a hagyományostól elütő nemi szerepekét, azt nem hinném.

337519 1970.01.01. 01:00:00

A gyermeknek az a fontos, hogy feltételek nélkül szeressék. Ahol ezt megkapja, ott kiteljesedik.
süti beállítások módosítása