elso

ujrakezdek

Sangria time

1970. január 01. - littke

Ott ülsz az árnyékban a tornácon, ebéd készül, de jó lenne valamit inni előtte, hűsítőt, nyáriasat. Kelj fel székedből csapj össze egy sangriát, önts egy pohárral magadnak és társadnak is, ha van.


 

Dicséret fog járni a kis erőfeszítésért.

 

Sangria egy spanyol bólé. Manapság nagyon ismert, a kedves olvasó valószínűleg ismeri. Ha igen, vagy ha nem, itt az ideje. A friss gyümölcs szezonja ennyit megérdemel.

 

A recept nagyon flexibilis, most leírom ahogy múlt vasárnap összedobtam, de lehet variálni attól függően mi áll rendelkezésre.

 

Szóval (két személynek) egy literes kancsóba, fél liter vörös bor kell, és jégkockák bőven. Vágj bele gyümölcs darabokat. Én őszibarackot, epret és málnát tettem bele, de akármilyen más gyümölcs is jó.

 

Nem volt otthon narancs, narancslé és narancsszeletek passzolnak bele. Szóval felhígítottam egy nagy pohár igazi narancslével.

 

Keverd össze. Várj egy kicsit, míg lehűl. Hidegen jó. Önts ki magas pohárba, jégkockákkal, gyümölcs darabokkal.


 

Garantáltan jobb kedvvel fogod nézni a nap hátralevő részét.

 

 

 

PS.

 

Narancs lé helyett szódavíz is jó, vagy más gyümölcslé. Spanyolban kis brandyt is beletesznek.

A bejegyzés trackback címe:

https://fressstart.blog.hu/api/trackback/id/tr408269764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

syndi 1970.01.01. 01:00:00

Jól néz ki, és csábtó összetétellel kínálja magát. Mivel nagy gyümölcsfogyasztó vagyok, szesz nélkül is elmenne, de egy kellemes hangulathoz már az édes vörösbor jöhet bele. Csak azon tanakodom, a gyümölcsdarabokat ki kell kanalazni, és az nem összkomfortos érzés. Hajlamos vagyok inkább gyümölcscentrifugát használni, ha leveket készítek, de ki tudja, darabosan biztos más ízt ad a lének.

23353 1970.01.01. 01:00:00

re 1. syndi (látogató) 2014. 09. 05. 8:35 A recept mint írtam "laza", saját magad kísérletezhetsz. A bólé, vagy ahogy itt hívják, punch, tartalmaz gyümölcs darabokat amiket kanaladdal eszel poharadból. A vörös bor lehet száraz, a gyümölcs dzsúsz tesz édessé. re 2. Atlasz 2014. 09. 05. 8:41 Köszi

11677 1970.01.01. 01:00:00

Sajnos, nekem jó. Nem ihatok borot! Még vöröset se...

23353 1970.01.01. 01:00:00

re 4. lord 2014. 09. 05. 10:16 És kedves nejed? És vizitáló család?

58395 1970.01.01. 01:00:00

Üdv Little! Én a vörösbort nem "mérgezném" holmi gyümölcsdarabokkal, megállja az a helyét anélkül is...:-))) Viszont egy jó üveg "kölyökpezsgővel" helyettesítve, kitűnő üdítő ital... Szeretem is sok-sok jéggel...

301782 1970.01.01. 01:00:00

Régi házibulik divatos bóléja jut eszembe, hogy postodat olvasom :) Minél több gyümölccsel, jó erősen! Általában ez volt a jelszó. Az alkoholos gyümölcsök elfogyasztása csak fokozta a "hangulatot" :) A Sangria valójában inkább enyhe alkoholos üdítő...Naná...a forró mediterrán vidékeken nem ajánlatos erősebb szeszekkel próbálkozni. No, de Északon? Ott szabad :)

23353 1970.01.01. 01:00:00

re 8. Valika 2014. 09. 05. 12:59 Igen a bólékkal és a punch-okkal vigyázni kell, mert a sok gyümölcs és azok leve elrejti az alkohol tartalmat ami magas lehet ha brandyt/vodkát stb.-t is használnak. Csúnyán be lehet rugni, tapasztalatból beszélek. De a sangria még csak nem is fröccs erősségű a legtöbb esetben.

23353 1970.01.01. 01:00:00

re 6. Kokó 2014. 09. 05. 12:37 Helló. Nyilvánvaló hogy drága minőségi vöröset nem szabad használni, de az "asztali"-t igen. Nem ismerem azt a fajta pezsgőt amiről írsz, de jól hangzik.

11677 1970.01.01. 01:00:00

5.-re_ Kedves Little! Ők már inkább. Bár, Cóla, meg fekete kávé a divat náluk, viszont most, hogy a Nej is elolvasta, neki tetszik. Elképzelhető, hogy bekerül a "kínálatba"...

csaszi 1970.01.01. 01:00:00

little. Ne felejtsd el a sangriat a PAELYA melle ajanlani. Igy igazi spanyol egy spanyol vacsora. Az sem baj ha egy gitaros trubadur asztalod melle all es elenekli a "Cuando Calienta el Sol" cimu orokbecsut.....

23353 1970.01.01. 01:00:00

re 11. csaszi (látogató) 2014. 09. 06. 12:18 Igen a paella külön posztot érdemelne. http://www.haveaniceday.hu/gasztro/21471-paella-hd-video.html