elso

ujrakezdek

ujrakezdek

Nincsenek nálatok kanadai bulvár sajtó hírek?

2016. március 31. - littke

Hát, tessék. Itt van egy hír, ami mostanában itt Kanadában a legnagyobb port verte fel.

A főszereplő az ismert CBC rádió műsorvezető, Jian Ghomeshi. Angliában született, iráni származású, 40 egynéhány éves. Legutóbbi műsorsorozatát, a „Q”-t az US-ben is sugározták, a nívós PBS állami adón.

A Q-t 2007-ben Ghomeshi kezdte. Egy kulturális mindennapi sorozat, közismert személyek, intellektuelek, főleg színészek és zenészek interjúvolására specializált és rendkívül népszerű volt. A szimpatikus, jól tájékozott, szórakoztató Ghomeshi, aki zenészként kezdte karrierjét, mindenki kedvence lett. Gyakran választották, filmfesztiválok, hasonló rendezvények vezetésére, bemutatására, vagy a zsűri tagjának.

A baj kb. 2 éve kezdődött, amikor is Ghomeshi a Facebook-ján rajongóit és a CBC-t figyelmeztette, hogy „különleges szexuális” ízlése miatt, zsarolják, és vádak fogják érni. Hamarosan kiderült, hogy a „különleges” alatt, S and M értendő, azaz „durva sex”. Ez ugyan önmagában, beleegyezett felnőttek között nem büntetendő…de vigyázni kell vele, főleg gondolom híres embereknek, mert hogyan lehet később bizonyítani, hogy a partner tényleg beleegyezett?

Nos, három volt barátnő vádat emelt, erőszakos szex és fizikai bántalom (fojtogatás) címén. Ghomeshi állását elvesztette, visszavonult, egy sztár specialista ügyvédet szerződtetett. A nagyon publikált tárgyalás, ahol Ghomeshi ártatlannak vallotta magát, most januárban zajlott le, egy bíró, tehát nem zsűri előtt. Ghomesi nem tanuskodott, mint vádlott nem kellett neki. Az ítélet két hete jött nyilvánosságra: Ghomeshi-t a bíró ártatlannak találta!

Az ügyvéd, Marie Henein, a 3 női vádlót kíméletlen keresztkérdések alá vette, és kiderült, hogy vádaskodásuk nem állja a sarat.

Ghomeshi, jobbra és ügyvédje, Marie Henein:

ghoeshi

Mindannyian azt állították, hogy a durvaságok után Ghomeshi -vel a kapcsolatot megszakították, ugyan őt fel nem jelentették, csak öt év múlva. Az ügyvéd azonban, e-maileken keresztül (de még leveleken keresztül is) bizonyítani tudta, hogy ez nem volt igaz….az illetők jó ideig Ghomeshi -vel intim kapcsolatban voltak, avagy a múlt kapcsolatot felújítani akarták, és kedveskedtek neki. Mindezt a vád emelésekor a rendőrségnek „elfelejtették” elmondani.

Az ország most két táborra oszlott. Vannak azok, akik szerint Ghomeshi mégis bűnös, dacára az ítéletnek, és azt állítják, hogy a tanúknak (ez esetben a vádlóknak) a negatív élménye, nem fog kedvező hatással lenni hasonló tárgyalásokra, a jövőben.

A másik oldal szerint igazságos volt az ítélet, aki elhallgat dolgokat, hazudik eskü alatt, annak hinni nem lehet.

PS

Itt egy link a tárgyalásról a Guardien-ben.

A bejegyzés trackback címe:

https://fressstart.blog.hu/api/trackback/id/tr658549546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kincse- 2016.03.31. 20:52:36

Jó ügyvédje volt.
A nők, akik hamisan vádolták, lehet, hogy a pénzére, vagyis kártérítésre számítottak.
Fura ez a szadista szokás, nem tartom normális lelkületűnek, pont az ilyen intim, idillikus helyzetben. De van, akinek ez csak élvezeti aktus, és úgy működik, mint a gép, amelynek nincs érzelmei.

littke 2016.03.31. 21:41:47

@Kincse-:
Igen furcsa szokás, de nem tilos.
A nők esetleg nem is hamisan vádolták, csupán a vádjukat "szépíteni" igyekezték, és persze esetleg anno benne voltak, mert ugyi híres emberről van szó, vártak tőle dolgokat, segítséget karrierjükben, kezdő szinésznők és hasonloak voltak....
süti beállítások módosítása