elso

ujrakezdek

ujrakezdek

Vigyázz! Jönnek az oroszok!

Egy kanadai magyar véleménye.

2016. december 12. - littke

Írásom címét (The Russians are coming, the Russians are coming), egy 1966-ban készült sikeres amerikai filmvígjátéktól kölcsönöztem. A film, az Amerika keleti partjára tévedt és ott egy homokzátonyon megakadt szovjet tengeralattjáró okozta pánikot figurázta ki. A kapitány, ügyetlenségét titokban tartani akarandó, nem jelenti a balesetet, hanem partra jön, és egy hajót akar bérelni, hogy az lehúzza a buckáról.

Ez a film, és az abban bemutatott bruhaha jut eszembe, látván a manapság egyre erősödő hisztérikus média áradatot, ami a CIA legutóbbi felbecsülését kürtöli világ szerte, miszerint az oroszok befolyásolták a most lezajlott amerikai választásokat, és Trump urat segítették.

Russians are coming (1)

Mint tudjuk óriási meglepetés volt, amikor a vesztesnek elkönyvelt republikánus jelölt, Donald Trump legyőzte a média, a bennfentesek és a „művelt haladó gondolkodásúak” kedvencét, a demokrata Hillary Clintont. És ne feledjük el, a demokrata érdekeltségek 1.2 milliárd dollárt költöttek a választásra, (18 dollár per szavazó) míg Trump csak a felét, 600 milliót. Jórészt saját pénzét. Még hogy a pénz nem számít ebben a világban? Ki hitte volna?

Trump nyerésének lehetőségét az egyébként széleskörben tiszteletnek örvendő Facebook-os magyar ismerősöm is egy „világvégének” tartotta. Én akkoriban hozzászóltam, hogy nyugi, Trump nem fog nyerni. Lám tévedtem, engem is megtévesztett a média.

Ez a leégés, mármint a média és a guruk ilyen nagyméretű mellélövése magyarázatot igényel, és ezt manapság tálalják is, eszed nem eszed éjjel nappal a CNN-n, és máshol.

Ha nem tudnád, a fő okok:

1          A demokraták elhanyagolták a tanulatlan (értsd: gyári dolgozó), fehér, munkáját vesztette vagy azt veszélyben érző választókat, míg a republikánusok (jobban mondva Trump) ezeket demagóg módon, meghülyítették.

2          Az FBI igazgatója Hillary e-mail vizsgálatának újra rendelésével, befolyásolta a választókat.

3          Az oroszok Trumpot segítették. Ők bányászták ki és adták át Wikileaks-nek Hillary titkos (és kínos) magán levelezéseit. Egyesek odáig mennek miszerint az oroszok magukat a számítógépeket is befolyásolták, amik a szavazatokat számolták! Ez felháborító! A Wikileaks-et mindeddig dicsérték, na de most....ez megváltozott.

4          Az oroszok és a Trumpot kedvelők a szociális médián Hillary-ra káros „álhírek”-et terjesztettek. Mert, ha nem tudnád, vannak „legális” hírek és „álhírek”! Hogy az álhírek hol olvashatóak, nem tudom, én ezekre nem emlékszem. A „legális” híreket olvasom/nézem, mégpedig az úgy mondott legjobbakat (New York Times/CNN), és ők bizony a választás eredményének jósolásában nagyot tévedtek…álhírnek minősülnének?

A Jó Isten tudja hogy én nem voltam az oroszok barátja, 1969-ben elegem is lett belőlük és fiatalon ott hagytam hazámat, itt Kanadában új életet kezdendő. Még ma sem kívánok Ruszkiba elköltözni, jól érzem itt magamat.

De bevallom, ami most itt megy, ez az orosz ellenes média hisztéria, nagyon zavar. Nevetséges hogy egyesek azt akarják velem elhitetni, hogy Putyin Lengyelországot és a Baltik államokat újra meg akarja támadni. Igen az oroszok a Krím félszigetet (az ottani lakósok lelkes támogatásával) magukévá tették, de ezen túl nem akarnak szerintem terjeszkedni. Ha akarnák, Ukrajna oroszok lakta részét már régen elfoglalták volna.

Trump úr, becsületére legyen mondva, kijelentette: nem akarja az eddigi orosz ellenes irányt követni. Ez a bennfentes érdekkörökben óriási felháborodást és aggodalmat okozott. Trump úr a szíriai vérengzéseknek is véget akar vetni, a terroristákat mind ki akarja nyírni, az oroszokkal és Asszad- dal (horribile dictu) karöltve! Washingtont nagyon zavarja, hogy az orosz beavatkozás Szíriában sikeresnek tűnik, míg az ő eddigi politikájuk, támogasd a „jó” ellenzéket, de nem ISIS-t, sehova sem vezetett. Ugyan sokmillió menekültet eredményezett, de hát az nem a mi problémánk, nemde?

Russians are coming

Hova lehet ezt az orosz ellenességet visszavezetni?

1/ Az amerikai kivételezettség. A legtöbben, főleg a mindenkori amerikai vezető réteg, hisz abban, hogy nekik a világpolitikában fontos szerepük van és ennek eredményeképpen rájuk más mérce vonatkozik. Magyarul úgy gondolják, hogy amit szabad Jupiternek nem szabad a kis ökörnek.

2/ Az amerikai gondolkodásnak szüksége van egy gazemberre. Mint a Hollywoodban készült filmeknek. Ezt a szerepet már jó pár éve Putyin úr tölti be. Ennek tupírozása több nézőt/olvasót eredményez, ami profit a médiának. De, ennek következménye sajnálatosan, a hidegháború újra éledése is.

3/ Látni kell, hogy az orosz ellenesség kapóra jön egyeseknek. A hadiiparra, (a katonaság/Pentagon/NATO) és az azokat szolgálóakra gondolok. A kémelhárítókra, a fegyverkutatókra és gyártókra és az ezekből élő számtalan tanácsadóra. Ezek mellett a gyógyszeripar vagy az autóipar lobbyja eltörpül. Befolyásuk a politikára, a jelöltekre és politikai pártokra, de még a „szabad sajtóra” is, nem lebecsülendő. Mondjuk csak ki bátran, a békés együttélés ezeknek nem kedvező. Mert ha békében élünk kevesebb lesz a rájuk költött pénz, és akkor elbocsájtások elé nézhetnek.

Hihetetlen ezt a vádaskodást hallani azoktól, akik még barátaik telefonbeszélgetését (Angela Merkel) is lehallgatták, akik maguk is olvasni próbálják ellenfeleik levelezését és mások választását befolyásolják (Maidan). Ez a kettős mérce számomra érthetetlen. Mert az egyik legidősebb foglalkozásról beszélünk: a kémkedésről. Csinálják ezt az oroszok? Naná. És az amerikaiak és mások? De mennyire!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fressstart.blog.hu/api/trackback/id/tr612039179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kincse- 2016.12.12. 09:00:07

Irtó jó vélemény, Little, gratulálok a józan meglátásodhoz!

ZorróAszter 2016.12.12. 20:48:11

Kedves Little!

Azt, hogy ki legyen az amerikai elnök, azt legkevésbé az amerikai választók döntik el. Azt, hogy Trump lesz az elnök, azt egy-két éve az amerikai nagytőke döntötte el. Aszerint, hogy kinek a figurája passzol leginkább az általuk a jövőre meghatározott politikához.

Én azt, hogy Trump fog győzni onnan sejtettem, hogy ha Clintonnét választották volna, akkor nem kellett volna ekkora porhintés mint ahhoz, hogy megmagyarázzák Trump győzelmét.

Az amerikai média és mellesleg a világsajtó ugyanannak a nagytőkének a kezében van. És ez a média már jó régen tudományos alapon elsajátította, hogyan kell levezetni ezt a kutyakomédiát ahhoz, hogy a gazdáik által előre elhatározott eredmény álljon elő.

Persze a hülyék számára láthatatlan módon.

Ahogy egyébként Magyarországon meg a nyilasokat fogják hatalomra juttatni ugyanilyen szabad sajtóval.

littke 2016.12.12. 20:58:54

@ZorróAszter:
Kedves Z. ön téved. Mint irtam, és mint azt mindenki-kivéve önt-tudja, a média, a nagytőke, a benfentesek Washingtonban mind tulnyomó részben T. úr ellen volt. Még most is, lehetelenné akarják tenni hogy Putyinnal egy közeledés legyen az uj adminisztrációban.

De ön, nemtudom melyik zugában MO-nak mindezt nem érzékeli, mert az ottani média Hosszú Katinka, Lázár János, Orbán és Mészárossal van tele és az itteni helyzetről alig írnak.

ZorróAszter 2016.12.12. 21:19:37

Kedves Little!

Az Ön naivitása nem ismer határokat. Például amikor azt hiszi, bármit is számít, hogy hogyan csahol egy rebublikánus szenátor vagy akár Clintonné.

Az a lényeg, hogy az egykézben tartott sajtó végrehajtsa a tudományos alapossággal kidolgozott műveletek sorát, amelyek eredménye az, hogy Trumpot válasszák meg.

De ez egy biztonságos rendszer. Tehát ha valamilyen véletlen folytán mégis Clintonnét választották volna meg, akkor sincs gáz, mert ő ugyanúgy zsebben van, mint Trump. Csak az ő bábszínházi jelmezéhez kevésbé illene az a politika, amit a nagytőke meghatározott.

Ha meg esetleg megbokrosodna és önálló játékba kezdene, akkor meg lelőnék mint egy kutyát.

Az Ön naivitására jellemző ez is:
"És ne feledjük el, a demokrata érdekeltségek 1.2 milliárd dollárt költöttek a választásra,"
Mintha bizony az amerikai médiák hatása számszerűsíthető lenne és beleszámolható lenne.

Vagy hogy egyébként ezek a bevallott adatok bármit is jelentenének még ha igazak is lennének.

ZorróAszter 2016.12.12. 21:21:43

Ja! A teljes mondatot akartam idézni, de valahogy csak a mondat elejét sikerült:

"És ne feledjük el, a demokrata érdekeltségek 1.2 milliárd dollárt költöttek a választásra, (18 dollár per szavazó) míg Trump csak a felét, 600 milliót."

littke 2016.12.12. 22:38:59

@ZorróAszter:
Ön tényleg nem érti. Az adományozás mutatja ki mögött állott a pénz. Hogy ki mellett volt a média azt meg akkor látja ha itt él.
Ön szeret a tényekkel vitázni.
Hogy a tőke előbb utóbb alkalmazkodni fog ahhoz az állapothoz ami most kézenfekvő az más dolog.

pietnik 2016.12.13. 09:04:23

Na,azé' várjunk csak egy picit!Hogyan is szól a cím!?"Vigyázz!Jönnek az oroszok!"
Ez egy akkora csapda ,szerintem,a naív lelkeknek,hogy csuda!
Eljátszuk,hogy a papmpák bikája győz,aki szajkózza,hogy márpedig békében fog élni az oroszokkal,Szíria,Ukrajna passz,vége a konfliktusoknak, a a rakétavédelmi rendszerek telepítésének, a világban való fegyveres kalandozásoknak!
Erre megjelenik az a sztori,hogy Trumpot az oroszok segítették hatalomra,mert a választási procedúrát meghekkelték!
Nosza!Clintonné krokodil könnyeket ejt,kampányfőnöke bejelenti,hogy újraszámoltatják a szavazatokat!Igenám,de kiderül,hogy a szavazatok újraszámlálásakor 74 ezerrel több szavazat ot kapott Trump ott,ahol alig-alig győzte le Clintont!Puff neki,valóban a ruszkik másztak bele a rendszerbe ,másképp nem is lehet,hiszen biztosak voltak benne,hogy Trump itt vesztett!(nem tom,hol volt ez,de igaz volt!!)
Nos,ez elegendő a közhangulat felturbózására Trump ellen,meg az oroszok ellen!
Ok arra,hogy a szíriai,és ukrajnai tárgyalásokat jegeljék,semmitmondó ,de jó hangos procwedúrákat iktatnak be,hogy elódázzák a vereséget Szíriában,és hogy Valckman bukjon Ukrajnában!
Pl. a magyar médiábvan most ezt a ruszkik hekkeltek -nyavalygást harsogják,miközben egy youtubos video bemutatja,hogy egy,az amerikaiak által szerkesztett számítógépes vírus hogyan kerülte meg a Földet,és iráni hatalmas katasztrófa után hogyan kötött ki Fehéroroszországban,ahol felismerték,,beazonosították,és ott derült ki,hogy ez a vírus már Amerikát döngeti!Na erre a hamis projektre mondták azt,hogy hogy az oroszok csinálták,és támadni fogják ,meg fogják heckelni az orosz számítógépes rendszert!
Nem tudni,hogy ez a támadás szándékos volt-e(az iráni igen,az izraeliek vetették be-USA engedély nélkül!) az USA ellen,vagy csak nem tudtak róla,hogy ők is célpontok lettek!?
Nem véletlen,hogy Putyin azt mondta,hogy örülnek ugyan Trump győzelmének,de figyelni fogják a fejleményeket,mert hogy milyen lesz Trump kormányzása,az a jövőben fog eldölni!
Putyin nem az a politikus,aki hazája nyugalmát egy szélkakas amerikai elnökre bizná!
Ahogy az alternatív hírekből kitűnik erőteljesen készülnek Oo. megvédésére,olyan fegyverrendszerek kifejlesztésének a végén járnak,melyek a világ konfliktusaiban ,ha arra szükség lesz,döntő szerepük lesz!
minden esetre hangoztatják,hogy senkit megtámadni nincs szándékukban,de nem engedik meg,hogy a mitugrásszá(hangsúlyozom,veszályes,és hazug mitugrásszá!) zülött USA határozza meg Oo. jövőjét!!
Egyébként senkinek nem tűnik fel,hogy már teljesen körbe van véve Oo. amerikai támaszpontokkal,minden előzetes egyezmény ellenére,embargót hirdetnek ellene(gondolom, tudták,hogy az oroszok Trumpot fogják segíteni?!),ütik-vágják mindenhol,és köyben telehánzják a világot ayyal,hogz ay orosyok milzen syemetek?!

Alick 2016.12.13. 09:22:17

@ZorróAszter: Ha elromlik a vízmelegítő, lehet csavaros magyarázatokat gyártani, hogy a gyíkemberek valójában mindig is a hidegvizes mosogatást támogatták. :)

Mindenesetre Trump felülvizsgálná a szabadkereskedelmi szerződéseket és erősen korlátozná a lobbizást. Ez vajon miben jó a nagytőkének? Majd meglátjuk...

Irbisz 2016.12.13. 09:44:04

"Washingtont nagyon zavarja, hogy az orosz beavatkozás Szíriában sikeresnek tűnik, míg az ő eddigi politikájuk, támogasd a „jó” ellenzéket, de nem ISIS-t, sehova sem vezetett. Ugyan sokmillió menekültet eredményezett, de hát az nem a mi problémánk, nemde?"

Az un. "jo ellenzek" ugyanolyan fanatikus muszlim nyaklevago mint az ISIS, egyik kutya masik eb, es abban bizony Trump-nak igaza van, hogy az Obama& Clinton duo aktiv közremüködese nelkül ma az ISI sehol nem lenne, es a Közel-Kelet sokkal jobb hely lenne- es igen, nem arasztotta volna el Europat a sokmillio menekült.

patkányarcúáginéni 2016.12.13. 10:46:51

Egyszerű, és értelmes írás.

alfacharlybravo 2016.12.13. 10:54:54

@littke: Meg Obama is nagy lendülettel indult, csak azután megnevelték. Félő, hogy Trumo Úr i is meg lesz regulázva. Minden reggel jön majd a telefon a napi teendőkkel. Egy amerikai a kommentjében írta, hogy nem az USÁkok alapján kell a népet megítélni, csak még érlelődik a felkelés még nem jött el az ideje, lehet hogy Trump Úr a villámhárító?

2016.12.13. 11:45:11

Húú, mintha a hid.ro-t olvastam volna. Már ilyen kanadai álcával is nyomulnak a ruszkik. Igaza vlt nagyapámnak, mikor azt mondta, hogy a ruszkik csak a bajt hozzánk ránk. Ő első kézből tudta, náluk volt hadifogoly.

infrablue 2016.12.13. 12:11:36

@pityókabor sommelier: Igen, a nagyapád és az én apósom ezek szerint ugyanazt a nyelvtanfolyamot végezte (apósom 9 évig) Szóval lehet , hogy Kanadából ez ilyen egyszerű, de az oroszok szomszédságában (mit nekik 1-2 országhatár) én azért nem lennék ilyen derűlátó. Ezt persze nem a média sugallja nekem, hanem a családom sorsa az orosz érdekszféra idejéből. A poszt kb. annyira megnyugtató egy Kelet-Európainak, mint amikor Pongrátz Gergely, a hős 56-os szintén ha jól emlékszem Kanadából magyarkodott. Maradjunk annyiban, hogy a posztíró -ugyanúgy mint sok nyugaton élő ismerősöm- hatalmas szakértője a Kelet-európai helyzetnek és az elkövetkező lehetséges folyamatoknak

Ballib cenzúrázók réme 19 2016.12.13. 12:16:21

A kiszivárgott levelezésről.

1. Clinton a saját levelező rendszerét használta a védett biztonságos helyett. Azt ilyenformán bárki el tudta lopni. Oroszok, Kína, Németek, meg akárki más.

2. Nem az oroszok tehetnek róla, hogy Clinton levelezésében vállalhatatlan dolgok voltak.
Pl az, hogy úgy ugárltak ahogy Soros Gyuriék fütyültek. MInden tartalmi kérdésben Clintonék saját felelőssége vetődik fel.

3. A hackerek azt támadják, attól lopnak, akit érdemes. Azaz akinek hatalma van. Az hogy Clinton és a Demokraták (Plussz Soros) levelezését törték fel, nem jelenti azt, hogy nem fogják feltörni Trumpf és a republikánusok levelezését, avagy más rendszerét.

4. Clinton elmehet a búsba, és a ballib klientúrája is akik segedelmével az országunkat lejáratták, ellehetetlenítették.

chrisred 2016.12.13. 12:17:17

Nem megtámadni akarja a balti államokat/Kelet-Európát. Az csak potenciális eszkö lenne, neki megfelel az is, ha ellenállás nélkül terjesztheti ki az érdekszféráját addig, ameddig 1990 előtt terjedt.

chrisred 2016.12.13. 12:19:35

@Ballib cenzúrázók réme 19: Eddig is republikánus többség volt a Kongresszusban. Hány republikánus képviselő levelezését törték fel a hackerek?

chrisred 2016.12.13. 12:24:07

@Ballib cenzúrázók réme 19: 4. Javítva: az országunk politikai és hatalmi elitjét járatták le. Az ország lakosságát a legkevésbé sem,éppen ellenkezőleg, pozitív képet ad a magyar adófizető polgárok teljesítményéről, hogy ilyen központi irányítás ellenére ez az ország még létezik.

2016.12.13. 12:54:03

@infrablue: már ha egyáltalán Nyugaton él...

ZorróAszter 2016.12.13. 12:55:43

@littke:

Kedves Little!

Mint mondtam régen is: Ön rendkívül hiszékeny. Hajszálpontosan azt hiszi, mint amit a Guardianben olvas.

Tegyük fel, hitelesek ezek a számok. Bár ugye nem csak nálunk szokták mondogatni, hogy a számlákra se annyi jön be, mint amit a pártok valóságosan kapnak és bevallanak.

Ám a média ettől teljesen független. A média pedig hajszálpontosan, természettudományosan kidolgozott módszerekkel tudja, kikről mit és hogyan kell mondani, hogy a vége 30%-70% szavazati arány vagy 55%-45% legyen.

Nem kell feltétlenül dicsérni. Lehet úgy is szídni pl. Trumpot, hogy azzal rokonszenvessé tegyék a szükséges mennyiségű választónak.

Ezeket a módszereket száz éve fejlesztgetik.

ZorróAszter 2016.12.13. 13:00:50

@Alick:

Trump egyrészt össze-vissza beszél. Már eddig is több dologban visszakozott.

Másrészt nem számít, hogy hülye. Úgy is azt kell tennie, mint amit mondanak neki.

elemes 2016.12.13. 13:41:30

"De bevallom, ami most itt megy, ez az orosz ellenes média hisztéria, nagyon zavar."

A hisztéria engem is.
De az oroszok jobban :)

pietnik 2016.12.13. 15:25:47

Mennyi tájékozatlan nagyhangú!

littke 2016.12.13. 15:36:41

@pietnik:
hello, egyetértek

@Alick:
hello

@Irbisz:
Igen

@patkányarcúáginéni:
Köszönöm

@alfacharlybravo:
várni kell, nem tudjuk mi lesz. Az biztos hogy Trumpnak sok ellensége van még a republikánusok között is.

@jágör68:
Köszönöm a linket.

@pityókabor sommelier:
helllo, nincsen álca.

@infrablue:
hello. A keleteuropai helyzetben nem vagyok szakértő, a poszt nem arról szól hanem az itteni US választásról és az az utáni dolgokról.

@Ballib cenzúrázók réme 19:
Egyetértünk.

@chrisred:
Minden nagyhatalom aggodni kezd ha a határán kívűl ellenség kezd masírozni.

@ZorróAszter:
A Guardian-ban pont ellenkező a szöveg. Azaz a Putyin egy veszély, stb.
Ön annyira hisz a saját elméletében, hogy képtelen azon kívül gondolkozni.

@elemes:
Ha te hiszel abban, hogy az oroszok veszélyesek Európára, csak tegyed.

elemes 2016.12.13. 18:49:17

@littke:

Nem hiszek benne: nyilvánvaló, hogy Oroszország nem veszélyesebb, mint mint bármely más, nukleáris arzenállal és rakétatechnikával rendelkező, háborút vívó, terjeszkedő közelkeleti olajállamé.

Csak amikor látok egy blogposztot, akkor elgondolkodom, hogy mennyi rengeteg pénz lehet ott, ahol ilyen silány fércmunkáért is fizetnek, és hogy tulajdonképp miért csinálják.

elemes 2016.12.13. 18:53:32

@littke:

szóval "az oroszok nem veszélyesek" rizsa hitelesebb lenne, ha a Krím félszigeten és a donyecki régióban nem orosz csapatok állomásoznának, ha az MH017-et nem lőtték volna le az orosz rakétával, ha orosz katonai gépek nem kóstolgatnák a svéd, norvég, brit légteret, stb.

de akkor nem is lenne szükség ilyen vérgyenge posztokra, amiért pedig a magyar minimálbért se kapod meg.

elemes 2016.12.13. 18:55:29

@littke:

...és persze ha orosz gépek nem szórnának hónapok óta kazettás bombákat és hordóbombákat aleppó civilek lakta városnegyedeire.

ZorróAszter 2016.12.13. 19:16:53

@littke:

Persze hogy tudom, hogy milyen irányultságú a Guardian, és hogy abból az irányultságból épp most milyen Putyin-vélemény következik.

Én arról beszéltem, hogy például a magyar baloldali sajtó is nagyon jól tudja, hogy a magyar választópolgárnak ha Orbánt diktátornak mondja, az a választók szemében egyáltalán nem pejoratív.

Tehát ez a sajtó vagy segghülyék gyülekezete, vagy teljes egészében felülről irányítják kézi vezérléssel.

És amikor a bábosok váltani akarnak majd, akkor hirtelen megváltozik a támadás iránya, és már nem diktátorként mutatják Orbánt, hanem közönséges hülyének.

Mint említettem, a tömeglélektan és a propagandatudomány minimum száz éves már a mai korszerű formájában is. De az alapjait már az ógörögök is sikerrel alkalmazták.

littke 2016.12.13. 19:34:54

@ZorróAszter:
Kedves Z. én nem értek a magyar dolgokhoz/politikához. De biztosítom, hogy D. Trumpnak nem barátja a Guardian, a NYT , a CNN....hogy csak egypárat a hatalmas médiák közül soroljak fel beleértve azok tulajdonosait.
Ezek mindent meg fognak tenni annak érdekében hogy DT-nak ne legyen könnyű kormányozni.
Ha ön mást hisz az az ön dolga.

ZorróAszter 2016.12.13. 20:19:36

Kedves Little!

A rendszernek nem az a lényege, hogy Ön konkrétan mindig a Guardiannak higgyen. A rendszer lényege, hogy ezek egyikében higgyen és másban ne. Leginkább pedig egy percet se gondolkodjon önállóan.

A rendszer szempontjából lényegtelen, hogy Trump van hatalmon vagy Clintonné.

A nagytőke azért választotta meg Trumpot, mert az ő általuk elhatározott politika szempontjából ez a színész a megfelelő.

Schwarzenegger szerepéhez nem illik mondjuk Woody Allan.

De mint mondám, ha beleset történt volna, és Clintonnét választják meg, Clintonné gyanazokat a lépéseket tenné parancsra, mint Trump. És sajtó azzal lenne elfoglalva, hogy hogyan magyarázza meg Clintonné különös viselkedését.

De a lényeg: Ön ne gondolkodjon saját feje szerint egy percet se.

Mondja azt, amit a Guardinban olvas, vagy amit a Timesban, vagy a Postban.

De NE GONDOLKODJON! Egy percet se.

littke 2016.12.13. 22:24:17

@ZorróAszter:
Én hiszem abban, hogy a legtöbb ember képes független gondolkodásra. Ez nem azt jelenti, hogy mindenki ugyanarra a konklúzióra fog érni.
Ezt sokan akarják befolyásolni, többek között a média, de mégis olyan fajta vagyunk akik képesek önállóságra.
Lásd a nemrégi US választást, Hillary 1005 média támogatást élvezett.
Ha ön ezt vitatja, csak tegye, ezzel csak az itteni politikában való tájékozatlanságát árulja el.

ZorróAszter 2016.12.13. 23:07:59

Az Ön fejében szemlátomást fel sem merül, hogy egy támogatás lehet szándékosan és kiszámítottan kontraproduktív, és ugyanúgy a támadás is.

És az sem, hogy az ezzel kapcsolatos manipuláció immár tudományosan kidolgozott elvek szerint megy nagyon nagy sikerességi aránnyal.

Mi arra a nyílvánvaló bizonyíték, hogy ez így van?

Az, hogy szigorúan tilos erről beszélni a "szabad" világban.

ZorróAszter 2016.12.13. 23:10:43

Minden baromságról szabad hadoválni: rozsdaövezetről, hekkerekről, Rutyinról, ..... stb. stb.

Erről az egyről szigorúan tilos.

littke 2016.12.13. 23:50:31

@ZorróAszter:
Dehogy tilos. Itt van Ön és beszél róla!

ZorróAszter 2016.12.14. 02:14:22

Akkor legyen szíves adjon egy linket valamelyik ismert újság cikkére, ahol ilyesminek a lehetőségét fejtegetik.

Ugyanis amit mondtam, az nem egy bonyolult konstrukció. Bárkinek az eszébe juthatna ha szabadna.

littke 2016.12.14. 02:42:39

@ZorróAszter:
Sajnos nem tudok. Ön az egyedüli akit ismerek aki ebben hisz:
"A nagytőke azért választotta meg Trumpot, mert az ő általuk elhatározott politika szempontjából ez a színész a megfelelő."
Írjon erről, az hogy talál olyat aki lenyomtatja egy ujságba az más kérdés, mert marhaság, tehát nem fog.
De írhatja a blogjában, utca sarkon osztogathatja és negyed gyűléseken beszélhet róla.

A nagytőke nem választotta meg DT-t. Az US polgárok választották a média stb kampány ellenére, hasonlóan a Brexit-hez.

Ezt tűzze a kalapjába.

chrisred 2016.12.14. 05:14:45

@littke: Ja, úgy ahogy régen, amikor a Ford T-modellt vásárolták, választhattak a fekete meg a fekete színű közül.

ZorróAszter 2016.12.14. 10:38:44

@littke:

Irtó érdekes, ahogyan Önök kiszelektálnak mindent a tudatukból, ami nem felel meg annak az agymosásnak, amit a világsajtó végez jó sok évtizede.

Például érdekes, ahogyan az Ön agya kidobja azt a nagyon egyszerű tényt, hogy valakit nem csak azzal lehet segíteni, hogy dícsérjük mint cigány a lovát. Mert az is lehet szándékosan kontraproduktív. És Trump szidalmazása is lehet szándékosan kontraproduktív.

Nem tartja furcsának ezt a nyilvánvaló kognitív gátat? Nem gondolja, hogy ez agymosás eredménye és nyílvánvaló jele?

A cenzurának sem csupán az a egyetlen lehetséges módja, hogy mindenkinek befogják a száját.
Az is cenzúra, ha 120 decibellel túlordítják, bármit is mond.

Az internet is csak látszólag szabad, akár a társadalom. Bárki mondhat bármit, de túlordítja a propaganda 120 decibellel.

Ennek a szándékos meg nem értése is egyike az agymosás okozta kognitív gátak egyike.

ZorróAszter 2016.12.14. 10:41:46

Ennek a szándékos meg nem értése is egyike az agymosás okozta kognitív gátaknak.

littke 2016.12.14. 11:52:42

@chrisred:
Hozzászolásodat nem értem.

@ZorróAszter:
A Trump állandó szidása tényleg kontraproduktívnak bizonyult. De mindez ön szerint így volt "kitervelve".....itt látom a problémát, mert ez szerintem nem igaz

pietnik 2016.12.14. 12:52:00

Littke!
Pedig ez egy annyira ismert módszer,hogy csak na!Nagyon sok változata van,attól függ,milyen célzattal melyiket alkalmazzák,vagy milyen kombinációban!
Nem ismerős?!
Azt mondják,hogy a ruszkik meghekkelték az USA választások számítógépes rendszerét,így került hatalomra Trumpi!
És most a CIA fogja kideríteni,hogy valóban az oroszok voltak-e!
A legnagyobb,és legocsmányabb,leghazugabb kém és terror szervezetet!!
Akkor,azt hiszem,egyértelmű,hogy mit fog kideríteni!!!!(?)

ZorróAszter 2016.12.14. 13:17:21

@littke:

Kedves Little!

Márpedig a propaganda mára, évtizedek óta egzakt tudomány. Már az ógörögök is profin alkalmazták. De mára valóságos egzakt tudomány.

Tehát pontosan tudják, hogy Trump adott módon cikizése hány embernél hatásos és hány embernél kontraproduktív. Ugyanúgy Clintonnénál is.

A propagandatudomány a reklámtudományból alakult ki legalább száz éve.

Vagyis mára pontosan beállítható még az is, hogy hány százalékkal kapjon többet Trump, mint Clintonné.

Aztán meg lehet elmélkedni a rozsdaövezetekről.

littke 2016.12.14. 14:48:11

@ZorróAszter:
Már mondtam: Science fiction-t kellene önnek írnia. sikeres enne.

@pietnik:
Az orosz hekkelés az más. Azt is egyesek komolyan gondolják hogy Trump az oroszok miatt nyert. Az egész a Trump ellenes erők akik az ő elnökségét minden áron meg akarják nehezíteni. Ezt politikának hívják, a valóságnak nincsen a politikában túl nagy szerepe.

ZorróAszter 2016.12.14. 15:47:00

Amit mondok, az nem sci-fi.

Nagyon is egyszerű dolog.

Ehhez képest két dolog elgondolkodtató:

1. Ahogy Ön és mások menekülnek előle
2. Hogy ez az egyszerű dolog mennyire el van tüntetve a szemek elől. Helyette lehet morfondírozni rozsdaövezetekről, orosz hekkerekről és a többi baromságról.

Pedig hát Occam borotvája mindenki kedvence, nemde?

chrisred 2016.12.14. 20:25:09

@littke: Ford azt mondta: „A vevőnk bármilyen színben megrendelheti autóját, feltéve, hogy a szín fekete.” Az amerikai választóknak azt mondták: "Bárkit megválaszthattok elnöknek, feltéve, ha az a valaki Clinton vagy Trump." Ha lenne elnökválasztásban kettős leléptetés, akkor valószínűleg az lett volna a legnépszerűbb verzió.

littke 2016.12.14. 20:30:34

@chrisred:
Az amcsi választás két párt jelöltje között dől el. Ha azt akarod mondani, hogy a kettő egymáshoz nagyon hasonló, az sok esetben igaz lehetett, az idén talán nem. A megválasztott Trump uj ötletekkel jött, míg Hillary a status quo-t képviselte.

Alick 2016.12.14. 20:47:49

@ZorróAszter: "Úgy is azt kell tennie, mint amit mondanak neki"

Az oroszok. :))

ZorróAszter 2016.12.15. 00:30:13

@Alick:

Én már semmin sem csudálkoznék :o)

chrisred 2016.12.15. 06:58:58

@littke: Egészen pontosan a két nagy párt jelölőgyűlésén dőlt el, ahol a demokrata elit a már megbukott Obama adminisztráció (hiszen a Kongresszusban már korábban kisebbségbe kerültek) képviselőjét erőltették az ellenszélben is népszerű Sanders hátrányára. A republikánusok pedig végeredményben saját maguk akarata ellenére voltak kénytelenek egy olyan embert jelölni, akiben maguk sem bíztak, mert egyszerűen képtelenek voltak a saját belső köreikből országosan is ismert jelöltet találni.

pietnik 2016.12.15. 12:33:44

Végülis majd a két nagyhatalom eldönti,mi legyen!vagyis nem csak ők,hanem a háttérhatalom,és a létére törő ellenzék harca fogja eldönteni,hogy mi lesz!Vagy szar,vagy kalapos inas!
süti beállítások módosítása