elso

ujrakezdek

ujrakezdek

Vicc egy névtelen iskolából, Amerikából

2016. december 15. - littke

Egy frissen érkezett diák, egy japán üzletember fia, jelent meg első nap a negyedik osztályban.

A tanár ezzel kezdte: „Kezdjük az órát történelmünk áttekintésével. Ki mondta: Adj nekem szabadságot, ha nem, halált?” Üres arcok meredtek rá, kivéve Suzukit, aki feltette kezét: „Patrick Henry, 1775”.

Nagyon jó! Ki mondta: „A nép kormánya, a néppel a népért van és mindig velünk lesz?” Megint senki sem válaszolt, kivéve Suzukit: „Ábrahám Lincoln, 1883”.

vicc

A tanárnő rámordult az osztályra: „Szégyelljétek magatokat. Suzuki, aki új országunkban, többet tud történelmünkről, mint ti!”

Alig rejtett suttogást hallott: „Kibaszott japánok!”.

„Ki mondta ezt?!” ordította a tanárnő. Suzuki kezét feltette. „Lee Iacocca, 1982.” Ezen a ponton valaki hátul így szólt: „Hányingerem van”.

A tanárnő elvörösödött és így szólt: „Elég ebből. Ki mondta ezt?”

És megint Suzuki válaszolt: „George Bush a japán miniszterelnöknek, 1991-ben.”

Most már mérgesen, egy másik diák így kiált: „Tényleg? Akkor kapd be!”

Suzuki meg kiugrik a padjából, integet a tanárnő felé és ezt ordítja: „Bill Clinton Monica Lewinsky-nek, 1997-ben!”

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fressstart.blog.hu/api/trackback/id/tr6912020481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kincse- 2016.12.15. 10:03:32

:) jó volt reggeli vigyornak!

Xilit 2016.12.15. 10:52:40

A vicc az egészben, hogy hihető szelete a japán mentalitásnak. Az alaposságuk, felkészültségük világszinten példamutató.
Ugyan látszólag nem ide illik, de van abban valami történelmi báj, hogy az amerikaiak mennyire vonzódnak a távol-keleti kultúrákhoz, így a számukra bevehetetlen japánéhoz is . Mindezt azért írom, hogy felvezethessem vele az Utolsó szamuráj című filmet mint példát, amely , egyrészt a valaha forgatott legjobb filmek egyike, másrészt, híven fejezi ki e két nagyon különböző kultúra kapcsolatát, benne Japán lenyűgöző egyediségét.
süti beállítások módosítása