elso

ujrakezdek

ujrakezdek

A dzsihád és a francia kivételezettség

2016. július 28. - littke

Az alábbi cikk a New York Times 2016. július 19-i számában jelent meg a Vélemény rovatban. A szerző Farhad Khosrokhavar, egy szociológus az École des Hautes Etudes en Sciences Sociales (EHESS) egyetemen, és legutóbb a ”Radicalisation” könyv szerzője.

PÁRIZS – Lehet, hogy Mohamed Lahouaiej Bouhlel, aki a Bastille lerombolásának ünnepe során több mint 80 embert ölt le, az Iszlám Állam ügynöke volt, vagy csak egy meghibbant egyedülálló, aki a dzsihádisták elméletét sajátjává tette…. a mészárlás felveti azt a kérdést: Miért van az, hogy Franciaországban sokkal több az ilyen méretű támadás, mint más európai országban? 

Belgiumban is előfordult nem régen, ott nem gyakori. Angliában és Spanyolországban az elmúlt 10 évben egyetlen terrorista támadás sem ölt meg több mint 10 embert. Németországban meg még eddig nem volt egy nagyobb méretű támadás sem. (Fordító: Az utóbbi országban sajnos a helyzet a cikk írása után megváltozott).

A különbség oka nem lehet a francia titkosszolgálat hibája, kommunikációs problémák egész Európában előfordulnak. A válasz máshol van: Ha a dzsihádról van szó, a franciáknál az is más

A francia másság részben abból az ideológiai forrásból táplálkozik, ami a francia forradalom óta jellemző a francia nemzetre, ami egy öntudatos formája a köztársasági rendszernek és nyíltan gyanakvó minden vallással szemben, kezdve történelmileg a katolicizmussal. Ez a modell nemigen változott, a gyarmatok eltűnésének, az azt követő gazdasági nehézségek évtizedeinek, a kulturális különbségek egyre növekvő jelenlétének, az új generáció buzgó egyéniességének és a terjedő globalizmus ellenére, ami mind leszűkítette az állam beavatkozásának lehetőségeit.  

Mindenekelőtt Franciaország képtelen volt a szociális és a gazdasági kirekesztés problémájával megbirkózni. A francia rendszer túlzottan védi azokat, akiknek van munkája, és nem nyitott azok előtt, akiknek nincsen, és ez bajt okoz. A fiatalok a külvárosokban elkülönülnek, kilátástalanok lesznek, magukat áldozatnak érzik. Ezek kerülnek aztán a dzsihádisták propagandájának a célkeresztjébe, legtöbbször egy kis bűntettet követő rövid börtönbüntetés után. 

Úgy Angliában, mint Németországban ez a „külvárosi” jelenség nem létezik, legalább is nem ilyen magas fokon. A német Dinslaken városrész elgettósodott, és a radikális iszlám melegágyává vált. Ugyanez megy Deewsbury-ben, Nyugat Yorkshire-ban, és Brüsszel Molenbek negyedében. De úgy tűnik Franciaország jóval több polgárát/lakosát idegeníti el, mint amennyit az Iszlám Államhoz igazában magához vonz. 

 jihad

Ennek egyik oka az, hogy a francia állampolgárság fogalma, ami keményen támaszkodik néhány magasröptű politikai ideálra, időközben komolyan vesztett az értékéből. A köztársaság ideái az 1980-as évekre vergődni kezdtek: egyenlő lehetőségeket ígértek, amikor az hiánycikk lett. A Francia Kommunista Párt, amely az igazságtalanságok elleni harcban az osztályharcon keresztül régóta méltóságot hozott az elesett csoportoknak, szintén legyengült ebben az időben, jórészt a Szovjetunió bukása miatt. 

Ugyanakkor a háború utáni Németország egy jóval szerényebb és körültekintőbb jövőt követett: a gazdasági fejlődést. Manapság a német külpolitika a muszlim világgal szemben nagyon mérsékelt, és nem törekszik polgárait egyesíteni univerzális eszmék mögött. Anglia sem igyekszik a társadalom kultúráját homogenizálni. A multikulturalizmust választotta, ami eltűr többféle identitást és közösségi viselkedést. 

Franciaország viszont, megmaradt univerzialistának, és azt állítja, akarja és kényszeríti is, ha kell, hogy mindenkit befogad. Ugyanakkor ez az ambíció egyre kevésbé tükrözi a mindennapi valóságot, és ez különbség a fő oka terjedő aggálynak. 

Így aztán az erő, jobban mondva teher, nevezetesen a francia nemzeti identitás problematikussá vált. Csupán hangsúlyozza az idegen származású fiataloknak, főleg az Észak Afrikából jötteknek vagy azok leszármazottainak az elégedetlenségét, annál is inkább mert Észak Afrika gyarmatosításának a vége fájdalmas és megalázó volt, százezer halottal járt és a kollektív tudatban ma is létező sebeket okozott. A párhuzamos angol folyamat ezzel ellentétben majdhogy fájdalommentesen zajlott le. 

Az bizonyos, hogy az angolok és a németek hasonlóképpen félnek az emigrációtól és az iszlámtól. Ez magyarázza a Brexitet. A szexuális zaklatás Kölnben szilveszterkor, amiket állítólag migránsok követtek el, forró vitákat keltett Németországon belül (és kívül). De úgy a németek, mint az angolok hagynak a bevándorló kisebbségnek elegendő lehetőséget arra, hogy vallásukat és közösségi szokásaikat gyakorolni tudják. 

jihad1

A franciák erősködnek - a köztársaság nevében - hogy a vallás szigorúan magánügy. Mint egy ideológiai nemzet, mindenek felett a jelképes dolgokra koncentrálnak, mint például a fejkendő viselése, avagy az imádkozás nyilvános helyen. De az ilyen gyakorlatok betiltása mélyebb sebeket okoz, mint maga a tilalom: ajtót nyit az iszlámistáknak arra, hogy a következményeket eltúlozzák, és alkalmat ad arra, hogy Franciaországot iszlamofóbiával vádolják. Tény az, hogy a franciák semmivel sem inkább iszlamofóbbak, mint szomszédjaik. Csupán inkább annak tűnnek, annak eredményeként, ahogyan a muszlim vallást kezelik nyilvános helyeken. 

A francia stílusú integrációnak voltak sikerei. Elsőként említendő a kevert házasságok gyakorisága. A francia állami iskolarendszer segíti a szegényeket és ezáltal az észak afrikai szülő gyerekét, ami szintén segíti az integrációt, (ugyan újabban ez nem tűnik hatásosnak). Talán éppen azért, mert a munkaerőpiacon megkülönböztetéssel álltak szemben, aminek munkanélküliség lett az eredménye, az emigránsok gyermekei mentsvárat találtak az állami alkalmazásban, a hadseregben és a rendőrségben, ahol névtelen vizsgák eredményei alapján alkalmaznak. 

Ugyan a franciák képesek voltak integrálni egy csomó emigránst és azok leszármazottait, de azok, akik erről lemaradtak jobban el vannak mérgesedve, mint az angol/német megfelelőik, és sokuk sértve érzi magát, azért mert ők muszlimok vagy arab származásúak. Laicité, azaz az erős francia szekularizmus annyira nem flexibilis, hogy a muszlimoknak ne tűnjön úgy, hogy, az emberi méltóságukat veszélyezteti. Hozzájárul ehhez Franciaország keménykezű külpolitikája, ami úgy tűnhet, hogy főleg muszlim államokat vesz célkeresztjébe, mint például Líbia, Szíria és Mali. 

 

PS 

 

Köszönet barátomnak, aki a fordításom magyarságát átfésülte.

 

Az cikk itt található angolul: 

http://www.nytimes.com/2016/07/20/opinion/jihad-and-the-french-exception.html?smid=fb-share 

 

Az eredeti francia íráshoz kattints ide: 

http://www.nytimes.com/2016/07/19/opinion/le-djihad-et-lex

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fressstart.blog.hu/api/trackback/id/tr518908686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZorróAszter 2016.07.28. 07:32:44

Egy aprócska probléma, amit el szokás hallgatni a nagyon szabad világsajtóban testületileg:

A terrorizmusnak több nagyságrenddel több muzulmán áldozata van, mint európai.

Ennek a ténynek az észbentartásával érdemes újra elolvasni a cikket.

És aztán rákérdezni, hogy vajon mire fel ez a hatalmas ködösítés.

littke 2016.07.28. 14:21:53

@ZorróAszter:
+
Ha a muszlim országok bombázására utal, igaza van.
Szerintem is keveset írnak arról, hogy ez eredménytelen, kontra produktív.
Arról , hogy mindezt Iral és Afganosztán kezdte, azt pedzegetik.

ZorróAszter 2016.07.28. 15:24:52

Nem arra, hanem hogy például az Iszlám Államnak is nagyságrendekkel több muzulmán áldozata van, mint európai keresztény vagy zsidó.

ZorróAszter 2016.07.28. 15:29:29

Vagy egy másik probléma:

Felrobbantja magát egy terrorista: mi a biztosíték arra, hogy nem öl meg egy Allahnak kedves muzulmánt se?

Mondjuk egy jeruzsálemi buszon egy másik palesztint?

littke 2016.07.28. 15:49:23

@ZorróAszter: Gondolom a 3. világi halott összehasonlítva a mieinkel még mindig aránytalam. Már fel se figyelünk az iraki, stb terroráldozatokra, az mind nem a mi fajtánk. Ha van benne a mieink is, lásd utóbbi Dhaka Café, akkor írunk róla.

Ja a terroristák Irakban, stb. sok hasonszőrűt ölnek meg. Gondolom azokat könnyebb.

Drizari 2016.07.28. 17:28:04

Jól válaszolt az feltett "önkérdésre" a cikkíró, de ez el is várható tőle. A lényeget leírta, amit öt pontban lehet összefoglalni:

1. Franciaország régebben és komolyabban foglalkozik az arab világgal, mint más európai ország. (Algéria, majd az első Vh. után Libanon és Szíria)

2. Franciaország az egyik legaktívabb az iszlám terror elleni háborúzásban az európai országok közül. (10 ezer katonájuk harcol Irakban, Szíriában, Nyugat és Közép-Afrikában)

3. Franciaország nagyon komolyan szekuláris állam. (magánügynek tekintik a vallást olyannyira, hogy a francia értelmiségi körök hagyományosan elutasítanak minden szervezett egyházat és közösségi vallásgyakorlást)

4. Franciaország a polgári liberalizmus értékeit favorizálja (lásd: az 5 órára kikapcsolt nyomkövető lábbilincses ölte meg a papot)

5. Párizs a nyugati világ erősen szimbolikus esti szórakozási helyszíne (Bataclan koncertterem, 40 halott)

ZorróAszter 2016.07.28. 20:45:08

Én azt hiszem, hogy komoly funkciója van annak, hogy a világsajtó hagyja elfelejtődni ezt a tényt:

az, hogy potenciális terroristának tekintsünk minden menekültet.

Mert ha az lenne a köztudatban, hogy őket nagyságrendekkel nagyobb számban irtották, azzal a menekültek oldalára állítanának bennünket.

De a cél ennek pont az ellenkezője.

E.Katolnai 2016.07.29. 07:45:17

hogyan lehet egy mohamedánnak "emberi méltósága", mikor lenézi az őt befogadó népek kultúráját, elveti alkotmányát, jogrendszerét, szokásait és a saját szennykönyve baromságait tartja mindennek felettinek? ez olyan, mint a mohamedán becsület, mely a nekik nem engedelmeskedő nők bestiális legyilkolásából áll. csak Pakisztánban több mint 1000 lányt-nőt gyilkolnak le évente, vajon hányat világszerte?
hogyan lehet egy mohamedánnak "emberi méltósága", mikor egy olyan vallásőrült a követendő, aki egy 9 éves kislányt vett feleségül és mikor az 11 éves lett "elhált véle", egy pedofil disznó, akit szégyellni kéne, ha tényleg lenne bennük emberi méltóság!
nem igaz, h integrálták volna őket bárhol is, ámbár egyéni sikerek előfordulnak azoknál, akik hátat forditanak a pedofil mahmut ökörségeinek, de mint közösség lehetetlen ezeket integrálni.
a németeknél és az angoloknál kevesebb a terrorista disznó, mert még nincsenek elegen. várjunk még néhány évet, mig ott is megerősödnek, megszaporodnak és mindjárt egy vadabb, kutyább helyzetet szemlélhetünk.

ZorróAszter 2016.07.29. 11:22:58

@E.Katolnai:

Szerencsére ritkán lehet találkozni olyan náci disznóval, mint Ön.

Ha megpróbálunk valamit áthallani a náci röfögésén túl a tényekig, akkor csupa ostobaságot találunk.

Például honnan vette ezt a számot? "Pakisztánban több mint 1000 lányt-nőt gyilkolnak le évente"

És hogy aránylik ez a magyarországi adatokhoz. Lévén Pakisztán lakossága húszszorosa Magyarországénak.

Hány nőt ölnek meg évete Magyarországon?

Aztán itt van ez a baromsága:
"a németeknél és az angoloknál kevesebb a terrorista disznó,"

Az IRA, az UDA és az UFF egyelőre kb. tízszer annyi embert ölt meg, meg a muzulmán eszelősök. Persze lehet hogy behozzák majd idővel, de egyelőre még ez a helyzet.

Aztán itt van a muzulmánok egy kalap alá gyömöszölése: mintha bizony egy Kairói egyetemi tanár, mondjuk egy atomfizikus ugyanaz lenne, mint egy délszudáni kubikus, egy iráni pap vagy egy indonéz hegedűművész, vagy egy iraki paraszt. És pont olyan fanatikus, és pont úgy vallásos.

A többi ökörségét had ne boncolgassam. Például hogy Júlia 13 éves volt, Rómeó meg 15.

littke 2016.07.29. 12:05:21

@E.Katolnai:
Látom, a cikk nem hatott rád, miszerint a muszlimoknak Franciában vannak sérelmeik, ténylegesebb ott a megkülönböztetés., mint máshol.
Persze ez nem jogosítana terorrizmusra, de köztöük is találhatóak őrültek. Nem mentségként írom, csupán ez van.

ZorróAszter 2016.07.29. 14:06:33

@littke:

Kedves Little!

Az, hogy milyen sérelmeket szereztek az algériaiak, az ki lett radírozva a történelemből. Csak közöttük szál apáról fiúra.

Például ki emlékszik arra, hogy egy éjszaka 300 algériait öltek meg a rendőrök. Fegyvertelen tüntetőket.

Vagy hogy az FLN elleni harc ürügyén a francia rendőrség magánházak pincéjében épített ki titkos börtönöket, kihallgató és kínzóközpontokat, és szartak rá, ki a terrorista és ki ártatlan, amivel futószalagon gyártották az FLN szimpatizánsokat meg a terroristákat.

Arról az apróságról se nagyon beszélnek, hogy ha az FLN volt a terrorista, akkor miért halt meg ötször annyi algériai mint francia.

E.Katolnai 2016.07.29. 14:35:53

"Pakistani rights groups say there are about 1,000 honor killings every year and that the killers are rarely punished." ... www.yahoo.com/movies/pakistan-oscar-honor-killings-short-national-pride-122940455.html
"Hundreds of women are murdered by their relatives in Muslim Pakistan each year, in an attempt to defend what is seen as “family honor.” ... www.rt.com/news/347150-pregnant-woman-honor-killing/ stb. stb stb.
Ird, googled be te szerencsétlen: 'honor killing in pakistan' és tucatjával jönnek ki az adatok ...

"Aztán itt van a muzulmánok egy kalap alá gyömöszölése: mintha bizony egy Kairói egyetemi tanár, mondjuk egy atomfizikus ugyanaz lenne, mint egy délszudáni kubikus, egy iráni pap vagy egy indonéz hegedűművész, vagy egy iraki paraszt. És pont olyan fanatikus, és pont úgy vallásos." - ha a koránt, a hádiszokat, a pedofil mahmutot követik, akkor igen, mind egyforma tetü: nincs különbség! különben nem, mert kétféle irányzat létezik a többség azt mondja: "még nem vagyunk elég erősök kibontani mahmut fekete zászlaját", mig a másik azt vallja: "elég erősek vagyunk terrorizálni, félelmet kelteni, előnyoket kicsikarni ..."
olvassál, tanuljál, ne a tv.-t nézzed, mert igy megmaradsz egy tudatlan mohamedán seggnyalónak!
Ha nem tudsz ideirni egyetlen korán verset sem, mely elhatárolódna, elitélné, tagadná az erószakos dzsihádot, akkor kussoljál!

E.Katolnai 2016.07.29. 14:37:23

@ZorróAszter: a fenti hsz.-em neked szólt!

ZorróAszter 2016.07.29. 18:54:14

@E.Katolnai:

A kérdésem az volt hogy a Pakisztán lélekszámánál hússzor kisebb Magyarországon hány nőt ölnek meg évente? Azt lefelejtette. Ötvennél többet vagy kevesebbet?

A Biblia telis-tele van gyilkossággal, népirtással. A világtörténelem legnagyobb népirtásai keresztények nevéhez fűződik. Kontinenseket irtottak ki, százezreket égettek el élve. Milliókat, tízmilliókat tartottak rabszolgaságban, dolgoztattak halálra, öltek meg.

Égyébiránt meg baszd meg a jó náci kurva anyádat, aki ilyen csúszómászót ellett a világra.

littke 2016.07.29. 20:37:30

@ZorróAszter:
Kedves Z. már megbocsásson, hogy beleszólok, kérem tartóztassa magát
Az előző hozzászólás utolsó mondata, durva és mellesleg a vitát elő nem segíti.

ZorróAszter 2016.07.29. 23:41:36

Elnézést kérek. Mármint Öntől. Azonban az a helyzet, hogy itt az interneten sokan a hangvételükkel terrorizálnak másokat, amivel sokakat megfélemlítenek, és kényszerítenek visszavonulásra. Ezért én néha kötelességemnek érzem, hogy helyettük is helyt álljak, mert nekem nem jelent problémát, hogy durvuljak, ha a másik azt szereti :o)

Általában nem kommentelek ott többet, ahol egyszer megcenzúráznak. De Önnel kivételt teszek. Törölje nyugodtan.

E.Katolnai 2016.07.30. 04:04:24

@ZorróAszter: csak kibújt belőled a türelmetlen, csatornatöltelék proli, én nem terrorizáltam senkit, csupán azt szerettem volna kifejteni, ha valaki nem olvasta a koránt nem ismeri a hádiszokat, akkor az ne szóljön be a mohamedánokkal kapcsolatosan, hanem kussoljon. Irjon a nácikról, meg a szélsőségesekről, Obamáról stb, mert ahhoz mindenki ért, a csapból is az folyik, de a mohamedanizmusról ne legyen véleménye.
M.-országban is sajnos sok nőt őlnek meg évente, de nem egy sátánisten nevében és még sosem hivták "becsület-gyilkosságnak" az ilyesmit. Ez óriási különbsőg! A magyar törvények értelmében a nők egyenjogúak, a lányok mehetnek táncolni, ismerkedhetnek és ezért senki nem vágja át a torkukat.
Nekem - akinek több mint 50 tanulmánya van fenn a a blogon a kereszténység történetéről ne próbáld bemutatni a keresztény történelmet vagy a bibliát.
Az ilyen közönséges, mocskosszájuak hozzám nem mérhetők ... (stilusod után csodálkozom, h nem véded a pedofiliát)

ZorróAszter 2016.07.30. 09:23:12

@E.Katolnai:

Maga egy közönséges hazudozó náci patkány. Aki mint minden hozzá hasonló, szimatolgat körbe-körbe, hol potyogtathatná el az ocsmányságait.

Miket is hazudozik például itt össze? Itt és most például azt, hogy tudja, hogy Magyarországon nemesebb okokból gyilkolnak meg nőket, mint Pakisztánban.

sátánisten:
Ön egy barom. Mind az ötven tanulmányával (Muhahaha!!!) együtt.

Összefoglalva: nem szeretném magamat ismételni. Azt ajánlom magának, amit az előző kommentem végén már ajánlottam. Ha már Little olvtárs mégsem törölte.

ZorróAszter 2016.07.30. 09:27:03

@E.Katolnai:

A Korán magyarázatokkal itt van a polcomon. Több mint húsz éve olvastam. Úgyhogy ha van kedve még hazudozni valamicskét az ötven tanulmánya mellett - például hogy hol található meg benne az, hogy Allah nem az egyedüli, a teremtő isten, hanem sátánisten, akkor ne fogja vissza magát.

E.Katolnai 2016.07.30. 10:39:56

hazudozól! ha tényleg ott lenne a korán és a hádiszok, akkor ide tudnád irni az általam kért szakaszok számát.
melyik koráni versek hirdetik a türelmet, a mgértést, a békés egymásmellett élést a "hitetlenekkel" szemben? ha nem tudod ideirni, akkor ugye hazudozól!
én nem irtam sehol, h M.-országon nemes okokból gyilkolnak, de te ird ide azon szakaszok számát, melyek egyenlőnek mondják a nőket ...
miért véded a szemetet, nincs elég megrázó doko-anyag a neten, h ezek mit művelnek a nőkkel? nincs elég elérhető anyag, h hogyan nyilatkoznak a mohamedán vezetők a "hitetlenekről", h a homokosokat ki kell belezni stb.
miért nyalod a mohamedánok valagát?
(mellesleg nem csak allah, hanem jehova is sátánisten ...) mahmut pedofiliájára mi a magyarázatod? miért nem kezded el védeni a pedofiliát, hiszen a hsz.-eid alapján egy beteges ember lehetsz ...

ZorróAszter 2016.07.30. 11:23:44

@E.Katolnai:

Rendi. Próbáljuk ki, valóban hazug patkány vagy-e, aki hasraütésre hazudozik ami éppen az eszébe jut.

Itt a kezemben a két kötet. Az első a Korán, a második A Korán világa. Helikon kiadvány.

Akkor mondj egy oldalszámot, és én azonnal mondom, mivel kezdődik az az oldal.

Bárki ellenőrizheti, hogy tényleg a kezemben van a két kötet, te meg egy hazudozó patkány vagy, aki hasraütésre hazudik ami épp az eszébe jut.

Én nem a mohamedánokat szeretem, hanem csupán a magadfajta hazudozó náci tetveket utálom.

Hol írod, hogy Magyarországon nemesebb okokból ölik a nőket? Olvasd el a kommentedet újra.

ZorróAszter 2016.07.30. 11:32:49

Várom az oldalszámot!

ZorróAszter 2016.07.30. 11:50:23

Még mindig várom az oldalszámot!

ZorróAszter 2016.07.30. 12:10:36

Töröd a pirinyó agyacskádat, hogy ezek után mit lehetne itt még összehazudozni, amiből legalább a semleges olvasó legalábbis elbizonytalanodik, hogy előttem van-e a Korán vagy nincs?

ZorróAszter 2016.07.30. 12:24:33

Még mindig várom az oldalszámot.

ZorróAszter 2016.07.30. 12:33:43

@E.Katolnai:

Még mindig várom az oldalszámot.

ZorróAszter 2016.07.30. 13:07:31

Na akkor elmentem ebédelni.

Addig törje a fejecskéjét, milyen hazugsággal lehetne ezt a felajánlásomat úgy megmagyarázni, hogy megtettem annak ellenére, hogy nincs is Koránom.

E.Katolnai 2016.07.31. 14:37:01

Itt van te szerencsétlen, ellenőrizgessed a helikon kiadásodban:
(2:191-193): „És öljétek meg őket bárhol is találtok rájuk, űzzétek ki őket, ahogy ők űztek ki titeket. A zaklatás rosszabb az Öldöklésnél. S ne harcoljatok a Sérthetetlen Szentélynél, amíg ott rátok nem törnek. S ha rátok törtek, hát öljétek le őket. Eképpen részesülnek a hitetlenek. S ha ők felhagynak (szándékukkal), hát lám' Allah Megbocsájtó, Könyörületes. S öljetek őket addig, hogy ne legyen több zaklatás, s hogy a vallás Allahé legyen. Ha felhagytak (szándékukkal), hát ne legyen ellenségeskedés, csak azokkal kik gonosztevők.” (2:191-193)
(3:56): „Akik hitetlenek, azokat szigorú büntetéssel fogom büntetni, az evilágon és a túlvilágon, és nem lesznek nekik támogatóik. ” (3:56)
(3:151): „S vetünk szívébe azoknak, kik hitetlenek rettegést, miáltal bálványokat állítottak Allah mellé, melyeknek nem adatott hatalom. Hajlékuk Pokol, s nyomor lakóhelye a rossztevőknek. ” (3:151)
öngyilkos merénylők teológai alapja: „Hadd harcoljanak Allah útján azok, kik feláldozzák az evilági életet a Túlvilágért. S ki Allah útján harcol, akár megölettetik, akár győzedelmeskedik, hát Mi juttatni fogunk néki hatalmas bért.” (4:74)
„Azt szeretnék, ha tagadnátok, ahogy ők tagadtak, s hogy legyetek (vélük) egy szinten. Hát ne vegyétek közülük patrónust, míg meg nem menekülnek Allah útján. S ha megfordulnak, hát vegyétek őket, öljétek le őket bárhol is találjátok őket, s ne vegyetek közülük patrónust, sem pártfogót.” (4:89)
(5:33): „Hanem részesedése azoknak, kik háborúban állnak Allahhal és az Ő Hírnökével, s azon vannak a földön, hogy megrontók legyenek, hát hogy megölettetek, vagy keresztre feszítettnek, avagy lévágattatnak kezeik és lábai egymással szemben (mindkettő), avagy kiűzettetek a földről. Ez nékik megaláztatottság az evilágon, s övék a Túlvilágon a hatalmas szenvedés.”
„Sugallá Urad az angyaloknak; (mondván): Én veletek vagyok. Hát szilárdítsátok meg azokat kik hisznek. Félelmet vetek azoknak szívébe, kik tagadnak. Hát sújtsatok le a nyakakra, s sújtsatok le minden ujjra.” (8:12)
„Vágjátok le őket addig, hogy ne legyen zaklatás [fitna – zavarodottság, hitetlenség], s legyen az egész hitvallás Allahé.” (8:39)
Korán (8:57): „S midőn ha hadat viselsz ellenük, hát félemlítsd meg azokat, kik őmögöttük, hátha tán emlékeznek.”

E.Katolnai 2016.07.31. 14:37:54

„S nem illet meg egy prófétát sem, hogy legyen nekik rabszolgájuk addig, míg nem vesznek rész az öldöklésben ők is a téren...” (8:67)
Korán (9:5): „A ha elmúlnak a Sérthetetlen Hónapok, hát vágjátok le a bálványimádókat, bárhol is találtok rájuk, s vegyétek őket, ostromoljátok őket, s fektessetek nekik mindannyinak csapdát. S ha megbánják, s megtartják az imát, kötelező alamizsnát adnak, hát hagyjátok útjukat.” (9:5)
„Vágjátok le őket! Megfenyíti őket Allah kezeitek által, s Ő megzavarja őket, s pártfogol titeket ellenükben s ő begyógyítja a hívők népének kebelét. Korán (9:14)
„Harcolj azokkal, kiknek megadatott az Írás és nem hiszik Allahot, az Ítélet Napját, s nem tiltják azt, mit Allah és az Ő Hírnöke megtiltott, s nem vallják az Igaz Hitet addig, míg meg nem fizetik készséggel a sarcot, s lealacsonyodnak.” (9:29)
„Ó, Próféta! Küzdj a hitetlenek, s a képmutatók ellen! Légy dühös rájuk. Hajlékuk a Pokol, s ínség a végzetük.” (9:73)
„Ó, kik hisznek! Harcoljatok azokkal a hitetlenekkel, kik a közeletekben vannak, s hadd találjanak ők haragot bennetek...” (9:123)
„S ha Mi el akarjuk pusztítani a települést, hát elrendeljük azt (annak), kik könnyen éltek benne, s züllesztettek benne, majd érvényre jut a Mondás, s Mi azt a semmivel tesszük egyenlővé.” (17:16)
„Hát ne engedelmeskedj a hitetleneknek, hanem küzdj vélük ezzel, nagy küzdéssel.” (25:52)
„Ha nem vetnek véget (maguknak) a városban a képmutatók, s kik szívében a betegség, s a rémhírterjesztők, hát Mi ellenük idézünk téged, majd nem lesznek ők amott szomszédaid, csak keveset. Átkozottak! Akárhol is leletnek, hát vétetnek, s leöléssel öletnek le.” (33:60-62)
„Ez hát, miáltal kik tagadnak, a hamisat követik. Eképpen veti Allah az embereknek példáikat. S midőn ha találkoztok azokkal kik tagadnak, hát (legyen) nyakszegés, míg fel nem morzsoljátok ők s rabláncra nem fűzitek őket. S majd a kegyelem ezután, avagy a váltság addig, míg a háború le nem fekteti terhét. Ez hát. S ha Allah akarná, hát győzne felettük (egyedül is), hanem (Ő ezt teszi), hogy próbára tegyen titeket egyiket a másikon. S azok kik Allah útján ölettek le, hát sohasem lesznek hiábavalók az ő cselekedeteik. ” (47:3-4)

ZorróAszter 2016.08.01. 11:15:59

@E.Katolnai:

"hazudozól! ha tényleg ott lenne a korán és a hádiszok, akkor ide tudnád irni az általam kért szakaszok számát."

és

"Itt van te szerencsétlen, ellenőrizgessed a helikon kiadásodban:"

alapján leszögezhetjük, hogy Ön egy hazudozó patkány, aki hasraütésre érvel kitalált hazugságokkal. És az se nagyon zavarja, ha egyik szavával üti agyon a másikat.

Idézetek:

Az Ön házifeladata nem ez volt. Hanem Korán idézetekkel alátámasztani ama hazug állítását, miszerint Allah nem azonos Ábrahám, Mózes, Jézus istenével, az egyedüli teremtő istennel, hanem sátánisten.

Ön azon beteges hazudozók egyike, akinek azt se lehet elhinni, amit kérdez.

Mellesleg: az idézeteinek hangvétele semmiben sem különbözik az ótestamentumi könyvek hangvételétől. Úgyhogy most azt kellene kinyögnie, hogy azok is a Sátán könyvei, és hogy Jézus árja volt, sőt magyar.

Ne fogja vissza magát. Mi már úgyis tudjuk, hogy Ön egy közönséges náci disznó.

M1nd3gy 2016.10.22. 11:45:06

Z@ZorróAszter: Menj a picsába arábiába a koránoddal együtt te idegenszívű kretén hazaáruló. Ezt az iszlamista hordát a saját testvéreik sem fogadják be, legfeljebb alantas munkákat végezhetnek, és minden lépésüket figyelik. Ha ennyire vágysz a közelségükre akkor irány kelet!
süti beállítások módosítása